NEVEROVATNO: FSS UZIMA Partizanov NOVAC od UEFE?!

Partizan jedno, FSS drugo…

I dalje traje polemika na relaciji Partizan – Fudbalski savez Srbije, vezano za finansijska sredstva, odnosno ko kome i koliko duguje.

Prvo je generalni direktor Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović u izjavi za “Blic“ konstatovao da Zvezda i Partizan trenutno duguju Savezu po milion evra, kao i da je u prethodne četiri godine Partizan po osnovu zajmova, doprinosu za učešće igrača u reprezentaciji i donacija za poboljšanje infrastruktura dobio više novca nego Crvena zvezda.

Usledila je reakcija kluba iz Humske, koji je u svom saopštenju pre tri dana otkrio da crno-beli zapravo duguju Savezu 411.000 evra, ali uz tvrdnju da je Partizanu “oteto bezmalo 840.000 evra“, jer se FSS pojavljuje kao treća strana u ugovorima o transferu igrača.

Danas, nova reakcija iz FSS, ponovo se oglasio Jovan Šurbatović sa – novim iznosom Partizanovih dugovanja. Ipak nije milion kako je prethodno istakao, nego je, zaključno sa 28. julom ove godine, dug crno-belih 902.914 evra, prenosi B92.net.

Uz priložena dokumenta, Šurbatović dalje navodi se i da je Partizan ove godine od FSS dobio tri pozajmice: 18. februara 121.432 evra, 29. aprila 380.000 evra i 28. jula 150.000 evra. Za sve pozajmice, koje su beskamatne, Partizan je garantovao prihodom od učešća u evropskim takmičenjima, navodi se dalje. Crno-beli imaju rok do kraja oktobra da vrate dug, u suprotnom FSS može taj novac da naplati od premija UEFA koje su crno-beli zaradili igrama u Evropi.

Utisak je da će ova priča dobiti i novu epizodu…