PROBLEMI OKO KATAIJA: Čeka se POSLEDNJI trening za ODLUKU!

Brige za stručni štab Crvene zvezde

Najbolji igrač Crvene zvezde Aleksandar Katai neizvestan je za okršaj sa Omonijom, ali u Crvenoj zvezdi sve rade kako bi majstor iz Srbobrana bio spreman za meč sezone u Nikoziji (sreda 17.00, RTS 1). Daleko manje šansi da se nađe u timu za ovaj meč ima Marko Goebljić, koji se još uvek nije u potpunosti rešio problema sa zadnjom ložom.

Aleksandar Katai je pre nekoliko dana odradio kontrolni snimak primicača, koji je bio potpuno čist bez naznaka bilo kakvih oštećenja, ali se problem pojavio na treningu. Katai je prvi put sa ekipom radio pred dva dana, uredno je završio zagrevanje, a onda kada je šutnuo loptu odmah je osetio bol, što je zabrinilu stručni štab srpskog šampiona. Problem sa povredom primicača je upravo takve prirode, jer često zna da daje bol čak i onda kada je snimak potpuno regularan.

Neizvesnost će verovatno potrajati do poslednjeg treninga pred utakmicu na GSP stadionu i od toga će značajno zavisiti koncepcija Zvezdine igre u tom meču. Katai je odmah po povratku na stadionu Rajko Mitić pokazao da će biti kapitalno pojačanje za ekipu Dejana Stankovića u ovoj sezoni. Na osam utakmica u svim takmičenjima Zvezdina desetka je postigla četiri gola i zabeležila isto toliko asistencija, pa je jasno koliki bi bio hendikep da ga nema u timu. Katai se povredio na poslednjem treningu mini priprema na Vrdniku, pa nije bio u konkurenciji za meč sa Čukaričkim na Banovom brdu.

Kada je u pitanju Marko Gobeljić, on će večeras pokušati da trenira jačim intezitetom, kako bi se videla realna situacija, ali prognoze nisu optimistične. Gobeljća nema od utakmice sa Proleterom u Novom Sadu. Na mečevima sa TSC-om i Čukaričkim u njegovoj ulozi je bio Milan Gajić, pa je realno da nekadašnji mladi reprezentativac Srbije bude starter i u Nikoziji.