ŠPANCI UKRALI POJAČANJE PARTIZANU: Umešani i navijači u ODABIR kluba?!

Maldi Srbin nastavlja karijeru u Hihonu

Bio je Nikola Čumić velika želja Partizana u ovom prelaznom roku, imao je i on želju da se preseli u Humsku, ali na kraju su njegov transfer iz Olimpijakosa blokirali navijači grčkog kluba.

Pregovori Olimpijakosa i Partizana o pozajmici mladog srpskog reprezentativca su prekinuti na insistiranje tvrdog navijačkog jezgra kluba iz Pireja. Razgovori dva kluba su išli u dobrom smeru, došlo se do priče o klauzuli, ali su onda navijači zamolili upravu Olimpijakosa da prekine sve kontakte sa Partizanom. Zbog bratskih odnosa navijačkih grupa Zvezde i Olimpiajkosa, predsednik grčkog kluba marinakis je prihvatio molbu navijača i obavestio Partizan da se pregovori završavaju.

Iako Zvezdini i Olimpijakosevi navijači već dugo gaje bratske odnose, uprave dva kluba i nisu baš bile u idiličnim odnosima. Uglavnom zbog nepopualrnih poteza Olimpijakosa. Klub iz Pireja se u prošlosti bavio “krađom” Zvezdine dece (Đuričić i Kovačević), zatezao je maksimalno u pregovorima oko Kataija, Bena i Marina, pominjali su se čak i penali sa lihvarskim kamatama, često je ubacivao Zvezdi klipove u točkove na fudbalskoj pijaci kao što je to bilo letos Mateom Garsijom, a sada joj preotima francuskog štopera Lindzija Rouza iz Arisa. Istovremeno je Olimpijakos negovao uspešnu i tesnu saradnju sa Partizanom iz kojeg je kupovao Fejsu, Šćepovića, Đurđevića, Markovića, a crno-belima je bez teših pregovora prodao Zdjelara i Jankovića.

Navijačima grčkog kluba je zasmetalo što uprava ima takav odnos prema Zvezdi i Partizanu pa su rešili da reaguju i zamolili čelnike da promene politiku u poslovanju sa beogradskim večitim i da početak tog zaokreta bude prekid pregovora o odlasku Čumića u Humsku.

Mladom vezisti se tako razloga koji nemaju mnogo veze sa sportom, nije ostvarila želja da zaigra za Partizan. Ali nije morao mnogo da brine oko nastavka karijere. Javio se španski drugoligaš Sporting iz Hihona i vrzo se dogovorio sa Grcima oko pozajmice s opcijom da za 7.000.000 evra narednog leta otkupi bivšeg igrača Radničkog iz Niša.