SPREMA SE TRANSFER: Zvezda JURI novo POJAČANJE!

Odavno ga žele na Marakani.

Porazom od Omonije u kvalifikacijama za Ligu šampiona, planovi Crvene zvezde po pitanju angažovanja pojačanja su na neki način propali.

Naime, srpski prvak je želeo da novcem od plasmana u grupnu fazu najelitnijeg takmičenja, htela da dovede trojicu novajlija.

Kako „Mozzartsport“ prenosi, na radaru Zvezde bili su inostrani levi bek, a štoper sa akcentom na veliku želju Dejana Stankovića, Lindzija Rouza iz Arisa, i jedan svestrani vezista…

I pored toga, Crvena zvezda i dalje na oku drži bivšeg mladog reprezentativca Holandije Marka Vejinovića. Vezista srpskih korena je nedavno raskinuo ugovor sa poljskom Arkom i trenutno je slobodan igrač, pa formu održava trenirajući sa mladim timom AZ Alkmara.Ovaj fudbaler bi došao u Ljutice Bogdana kao slobodan igrač, ne bi zauzimao mesto stranca i poslužio bi kao zamena za odlazeće Branka Jovičića i Miloša Vulića, od kojih je srpski šampion zbirno prihodovao nešto više od miliona evra.

Uprkos činjenici da mu je karijera poslednjih godina bila u padu, Marko Vejinović poseduje ogromno iskustvo i verovatno je trener crveno-belih Dejan Stanković procenio da bi koristio njegovom timu. Iskusnog vezistu odlikuje odličan prekid, bio je veliki projekat holandskog fudbala kada se pojavio u prvom timu AZ Alkmara, kao izdanak akademije tog kluba. Tokom karijere branio je boje Heraklesa, Vitesea, Venla, Fejnorda, vratio se u AZ, a na kraju potpisao za poljsku Arku, gde je bio jedan od najboljih igrača.

Kružila je priča da bi Vejinović mogao da obuče i dres Srbije, jer nikada nije dobio poziv za reprezentaciju Holandije. Tokom bogate karijere, vezista je igrao čak na devet pozicija, pa je ostalo upamćeno da nije bio samo golman i levi bek. Najčešće je odgovarao zahtevima na centralnom i zadnjem veznom.