STANOJEV DEBI NA KLUPI: Trener VEĆ ima SPREMNU postavu protiv ekipe Rada!

Dok klub ne realizuje transfere igrača koje je struka označila kao prioritetne, trener će, bar još ovog vikenda, morati da se osloni na zamisli prethodnika

Povratnički debi Aleksandra Stanojevića na klupi Partizana gotovo sigurno neće doneti mnogo promena u igračkom kadru, odnosno izboru fudbalera, jer crno-beli još uvek traže “bonus” rešenja na tržištu koja bi treneru omogućila veći manevar u sporovođenju ideja, kako i pojačanja koja će vremenom menjati koncept.

Novi šef struke je apostrofirao da ga za početak interesuje samo “goli” rezultat, kako bi klub iz Humske ostao u trci za titulu, dok će svoju viziju igre sporovoditi u delo tek od decembra, odnosno zimskih priprema.

Jedno je sigurno, Stanojević će na predstojećem meču sa Radom u Humskoj (subota, 20.00 časova) u kadrovskom smislu, promovisati novog desnog beka, gde će Aleksandar Miljković zameniti Nemanju Miletića, koji je pre nekoliko dana realizovao transfer u Saudijsku Arabiju. Ostale stale promene će morati da sačekaju još izvesno vreme, utakmicu u Moldaviji ili naredni fudbalski vikend u Srbiji.

Još na promociji, Aleksandar Stanojević je najavio da će Partizan potražiti “bonus” igrače u defanzivnoj liniji kako bi na gol mogao da vrati Vladimira Stojkovića, smatrajući da je Aleksandar Popović suviše mlad i neiskusan da nosi breme borbe za titulu, u kojoj je svaki meč “na nož”.

Jedno je sigurno, Stanojević će na predstojećem meču sa Radom u Humskoj (subota, 20.00 časova) u kadrovskom smislu, promovisati novog desnog beka, gde će Aleksandar Miljković zameniti Nemanju Miletića, koji je pre nekoliko dana realizovao transfer u Saudijsku Arabiju. Ostale stale promene će morati da sačekaju još izvesno vreme, utakmicu u Moldaviji ili naredni fudbalski vikend u Srbiji.

S tim u vezi, Partizan je već “aplicirao” za nekolicinu mladih igrača, uglavnom momaka koji su školovani u Humskoj, ali su se sticajem okolnosti, promenama trenera, različitim idejama, nekako izmigoljili, da bi sada klub ponovo došao u poziciju da ih vraća.

Štoper Olimpijakosa – Svetozar Marković je jedan od prioriteta, na spisku su Jovan Vlalukin iz Metalca, Zlatan Šehović, igrač Makabija iz Natanje, kao i nekoliko fudbalera iz superligaških klubova, koji su, uglavnom, mladi reprezentativci.

Kako niko od navedenih još uvek nije prekoračio prag Partizana, te da nema vremena za licenciranje, jasno je da su pred Stanojevićem dva izbora: da nastavi, bar još ovog vikenda, po notama Sava Miloševića ili da se, pak, s obzirom na okolnosti, ali i snagu rivala koji je promenio devet trenera u sezoni, opredeli za drugačiju podelu karata.

Popović ostaje na golu ili dva „bonusa“ u polju

U prvom slučaju, struka bi se u poslednjoj liniji ponovo oslonila na igrače koji su u proteklom periodu bili standardni: Popovića na golu, pomenutog Miljkovića na desnom beku, te Uroša Vitasa, Makija Banjaka i Slobodana Uroševića (ili Rajka Brežančića).

U manevru samim tim ne bi bilo nepoznanica, jer suspenzija od dva meča Sejdube Sume, treneru ne daje mnogo izbora, pa bi takođe sve ostalo isto. Saša Zdlejar i Aleksandar Ščekić bi ostali tandem zadnjih veznih, Takuma Asano i “drugi “bonus” Filip Stevanović bi imali prednost po krilima, s obzirom na činjenicu da se Lazar Marković tek vratio iz povrede, Bibras Natho bi držao konce igre, a Umar Sadik je u svakoj opciji prvi napadač.

Druga, manje verovatna, ali ne i nemoguća opcija je, bar kada je Stanojević u pitanju, da Partizan duel sa Radom počne sa dva “bonus igrača do 21” godine u polju. Odnosno, da uz Stevanovića na terenu od prvog minuta bude još jedan mladi fudbaler, a u izboru su: Lazar Pavlović, Denis Stojković, Nikola Čolić, Nikola Štulić, koji su već upisali superligaške minute.

U tom slučaju bi Vladimir Stojković mogao na gol, ali bi u polju neko od iskusnih igrača, domaćih ili internacionalaca, morao da se preseli na klupu za rezervne igrače, bar do poluvremena, što, budimo realni, deluje kao manje verovatna opcija. Ako se Stanojević opredeli za ovu opciju, najbliži startnoj postavi u tom slučaju je Lazar Pavlović, koji bi na teren umesto Natha.

Reklo bi se da nije baš sjajna pozicija za trenerski debi Stanojevića, jer će do meča sa Radom sa nekolicinom igrača imati tek tri treninga, međutim, situacija će se sigurno popraviti u periodu koji sledi, jer klub uveliko radi na angažovanju pojačanja.

Pored pomenutih “bonusa” Partizan nastoji svim silama da vrati Miloša Jojića iz Bašekšehira, koga je Stanojević označio prvim prioritetom u prelaznom roku, odnosno da angažuje još jednog fudbalera u manevru, koji može da pokriva nekoliko pozicija (na spisku su Nikola Čumić, Nemanja Nikolić…).

Struka crno-belih smatra da će na taj način dobiti širok spektar rešenja u planiraju mečeva, odnosno kombinovanju sistema, za razliku od dosadašnjeg jednobraznog, u kome su rivali i bez skautinga znali ko će biti na terenu i na koji način igrati tim iz Humske.

Podsetimo, povratnički derbi Stanojevića zakazan je za subotu od 20.00 u Humskoj, kada će Partizan odmeriti snage sa Radom u okviru 7. kola Superlige.