TUMBAKOVIĆ IZGLEDA DONEO ODLUKU: On će BITI prvi golman tima!

Da li je sinoćnja utakmica potvrdila Tumbakovićev izbor?

Danas je tačno godinu dana od Tumbakovićevog debija na klupi reprezentacije Srbije i poraza od Portugala (2:4) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Pod njegovim vođstvom, “Orlovi“ su do sada odigrali ukupno osam mečeva, od toga sedam takmičarskih i jedan prijateljski, a Srbija je ostvarila ukupni učinak 4-2-2 i gol-razliku 14:13.

Međutim, utisak je da još uvek nije načisto ko bi trebalo da bude prvi golman našeg nacionalnog tima.

Marko Dmitrović jeste bio u prednosti u odnosu na Predraga Rajkovića, ali retke su bile utakmice u kojima Srbija nije primila gol, ne samo od Tumbakovićevog dolaska, već i u prethodnih godinu dana, pod Krstajićevim vođstvom.

Ono što Rajkoviću ide u korist, to je da je u poslednje tri utakmice u kojima je mreža Srbije mirovala, mrežu “Orlova“ čuvao upravo on!

Tako je bilo sinoć protiv Turske (0:0), prethodno protiv Paragvaja u prijateljskoj utakmici (1:0) i protiv Rumunije u gostima, oktobra 2018. godine (0:0), kada je Mladen Krstajić bio selektor.

Naravno, ne zavisi sve od golmana, kompletna ekipa mora da kvalitetno odradi defanzivne zadatke kako bi mreža ostala netaknuta, ali nisu ove Rajkovićeve brojke ni slučajne, pogotovo što iza sebe ima sjajnu sezonu u šampionatu Francuske, u ekipi Remsa.

Do meča polufinala baraža Lige nacija protiv Norveške u Oslu ima još mesec dana, toliko će Ljubiša Tumbaković moći još da razmišlja i o izboru golmana, a na Rajkoviću i Dmitroviću je da sada iz meča u meč u svojim klubovima podižu nivo svoje forme, kako bi selektor bio na slatkim mukama pred duel sa Norvežanima.