UEFA DONELA ODLUKU: TSC ima OGROMNU šansu za PROLAZ!

Potvrđeno je MOZZART Sportu

Igra se u Senti! Redakciji MOZZART Sporta je potvrđeno da je Uefa donela odluku da se zakazani duel Topolskog sportskog kluba i FCSB-a odigra prema planu, večeras od 21 sat, uprkos tome što će predstavnik Rumunije na raspolaganju imati samo 14 igrača, među njima i samo jednog golmana i to 19-godišnjeg Razvana Dukana, koji je prošle sezone bio na pozajmici u drugoj ligi Rumunije.

Prema važećim propisima u doba pandemije i 13 igrača je dovoljno da se igra. Međutim, kako su petorica zaraženih identifikovana tek po dolasku u Srbiju nije nemoguće da još neko do početka meča dobije simptome. Svima prisutnima na stadionu u Senti pre izlaska na teren biće izmerena temperatura, ako bar dvojica iz gostujućeg tima pokažu da su bolećivi meč će verovatno biti otkazan i registrovan službenim rezultatom 3:0 za TSC.

U nekim ranijim slučajevima Uefa je klubovima sa zaraženim igračima izlazila u susret tako što im je odlagala utakmice za dan ili dva, kako bi im dala prostor da sastav popune time što bi doveli klince iz omladinskog pogona.

Međutim, kako je žreb za plej-of Lige Evrope zakazan za sutra u 12 sati, a FSCB je tu na granici nosilaca i nenosilaca i ne odlučuje samo o sopstvenoj sudbini, ovde nije bilo izlaza. Pride, utakmice se do kraja kvalifikacija igraju na svakih sedam dana i Uefini delegati nisu imali izbora.

Svestan je toga i kontroverni gazda FSCB-a Điđi Bekali. Iako je, baš pre no što se saznalo za Uefinu odluku, prilično ljutito odgovara na poziv rumunskog ProSporta da objasni poziciju kluba.

“Da, imamo nove zaražene,šta hoćete sad od mene?! Igramo sa onim što imamo. Prestanite da me zovete“, grmeo je besni Bekali.

A evo i kako je sve teklo. Ceo stručni štab i jedan igrač FSCB-a, Andrej Miron, bili su pozitivni na korona virus još pre polaska na put. Onda su pre prelasku granice, u Temišvaru, saznali da su inficirani i Florin Tanase, Julijan Kristea i Darijuš Olaru. U Srbiji još pet pozitivnih testova, “pali“ su: Andrej Vlad, Serhiju Buš, Andrej Pandele, Ovidiju Popesku i Jonuc Vina.

Dakle, Mihaj Pintili, trener rezervnog tima prinudno promovisan u šefa struke prvotimaca, može da računa na sledeće igrače.

Golman: Razvan Dukan

Odbrambeni: Valentin Krecu, Ovidiju Perijanu, Jonuc Panciru, Marijuš Bričag, Aleksandru Pantea

Vezisti: Gabrijel Simion, Olimpiju Morucan, Ovidiju Horšija, Robert Jon

Napadači: Florinel Koman, Adrijan Petre, Denis Man, Alešandu Buzijuk.Teoretski bi, dakle, Pintili na teren mogao da izvede ovu postavu: Dukan – Krecu, Perijanu, Bričag, Panciru – Morucan, Simion, Horšija – Man, Buzijuk, Koman. I da na klupi ima samo trojicu igrača: Panteu, Jona i Petrea.

I da preko telefona prima savete šefa stručnog štaba Antona Petree, takođe odsutnog zbog korone. Pored njega, stručni štab će morati da funkcioniše i bez Ovidijua Kurtija (fizioterapeut), Marijuša Pope (trener golmana), Tomaša Nojberta (kondicioni), Orea Kodoreana (kondicioni), Sorina Kristofa (fizioterapeut), Bogdana Stojke (video analitičar), Marijuša Janulija (tim menadžer), te Mihaja Stojke (sportski direktor).

Ne treba se radovati tuđoj nesreći, ali… Velika šansa za TSC.