CELOG LETA SE POMINJE: Sada je DOBIO ponudu koja se NE ODBIJA!

Teško da će odbiti ovakvu priliku.

Nikola Ninković je na pragu selidbe u SAD, i još zanimljivije – selidbe iz italijanskog gradića u prestonicu sveta.

Kako prenose italijanski mediji, popularni Džigi je dobio ponudu Njujork Sitija, koji je u vlasništvu „Siti fudbal grupe“ koja drži i Mančester Siti i Melburn Siti.

U pitanju je „mlad“ klub, osnovan 2013. godine, a za njega su svojevremeno nastupale legende – Andrea Pirlo, Frenk Lampard i David Vilja, naravno, na zalasku karijera.

Ninković je trenutno član Askolija, italinaskog drugoligaša, a ugovor mu ističe u junu, pa bi mogao da ode za minimalno obeštećenje.

Ninkoviću se otvorila prilika da se preseli u Njujork usled povreda Maksija Moralesa i Hebera, otkriva Mondo.

Inače, Ninković je u Askoliju od leta 2018. godine kada je kao slobodan igrač stigao, po isteku ugovora sa Đenovom.

Prethodno je igrao za Empoli i Kijevo, a u jednom trenutku se pominjao da bi karijeru mogao da nastavi u Bariju.

Sada je pred selidbom u SAD, MLS je sigurno atraktivnija liga, ali ni to nije sve vredno pomena. Zapravo selidba je još zanimljivija od samog transfera.

Klub Askoli nalazi se u malom gradu, Askoli Pićeno, blizu obale Jadranskog mora, i broji svega 50.000 stanovnika. Ovaj grad nalazi se u podnožju središnjih Alpa, poznat je kao prilično mirna varošica, poznata i po vinogradarstvu.

S druge strane, Njujork Siti igra na stadionu „Jenki“, koji se nalazi u Bronksu. Sigurni smo da ste iz filmova, ako ništa drugo, čuli za ovaj „kvart“ „zapadnjačke“ svetske prestonice. Verovali ili ne, u Bronksu živi oko milion i po stanovnika…

Zaključak je jasan – i transfer i selidba karijere!