IGRAĆE SE EVROPA: Zvezda USPELA da nastavi NIZ!

Bilo je problema, ali kvalitetniji tim zasluženo ide dalje, Srbija će i ove sezone imati predstavnika u grupnoj fazi Lige Evrope.

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se večeras u grupnu fazu Lige Evrope, pošto su u meču plej-of faze kvalifikacija u Nikoziji savladali Ararat-Jermeniju rezultatom 2:1.

Ovo je Zvezdina četvrta uzastopna jesen u Evropi, od toga su dve bile u Ligi šampiona, a ovo će biti druga u Ligi Evrope.

Crveno-beli su u večerašnji meč ušli kao favoriti, nisu ni bežali od te uloge i od početka susreta sa šampionom Jermenije su imali inicijativu na terenu i znatno duži posed lopte. Na drugoj strani, veoma borbena ekipa Ararata je pokušavala vrlo brzim kontrama da ugrozi gol Milana Borjana i Zvezdu uvede u probleme.

Jedna takva kontra viđena je u 18. minutu, kada je Ivanić izgubio loptu ispred svog kaznenog prostora, Alemao je potom protutnjao pored Zvezdinih defanzivaca, imao otvoren put ka Borjanu, ali je u odsudnom trenutku odlučio da NE šutira, već da uposli jednog od svojih saigrača, ali je to loše uradio i – upropastio kontru, na Zvezdinu sreću.

Sedam minuta kasnije, Zvezda je prvi put opasno pripretila, kada je Kanga majstorski pronašao Ivanića u kaznenom prostoru, ali je golman Čupić istrčao na vreme, bacio mu se u noge i sprečio pogodak.

Izgledalo je da će se na poluvreme otići bez golova, ali na ulasku u poslednji minut ovog dela igre, Aleksandar Katai je napravio sjajan solo-prodor pred protivničkim kaznenim prostorom i onda uputio precizan šut u donji desni ugao Čupićevog gola – 1:0 za Zvezdu!

Bio je to idealan kraj poluvremena, a početkom drugog, u 52. minutu Katai je mogao do još jednog gola, kada je sa dvadesetak metara odlično šutirao, a golman Čupić još bolje reagovao prelepom paradom.

Ipak, osam minuta kasnije Zvezda je duplirala prednost. Gajić i Ivanić su kombinovali, potom Ivanić sa desne strane odlično centrira za Falćinelija, koji udarcem glavom pogađa mrežu za 2:0.

Mogao je jedanaest minuta kasnije Falćineli sve da reši, imao je još bolju priliku, kada je bio oči u oči sa Čupićem, nije ga savladao, posle čega je “sevnula“ nova kontra Ararata koju je Lima iz dva pokušaja uspeo da realizuje – 2:1

U 78. minutu sjajna prilika za Ararat čak i da izjednači, Otubanđo je iskosa sa desne strane, na nekih desetak metara bio ostavljen potpuno sam, ali Rodić je uspeo da izblokira njegov udarac.

Ipak, Zvezda je do kraja kontrolisala meč i uspešno završila posao.

Ararat: Čupić – Alemao (Otubanđo 65), Meneses, Vakulenko, Humanes – Sanogo, Šahinijan (Ambartsumjan od 70.) , Gufran – Narsing, Lima – Martinez.

Crvena zvezda: Borjan – Gajić, Pankov, Degenek, Rodić – Kanga (Petrović 65), Nikolić, Ben (Gobeljić od 81.), Ivanić, Katai (Gavrić od 77.) – Falćineli.