POSLEDNJA VEST: Zvezda NE IDE u Francusku!

Crveno-beli ne putuju u Lion

Utakmica između Asvela i Crvene zvezde je otkazana, zbog prevelikog broja igrača francuskog kluba zaraženih virusom korona.

Ovakav epilog je donekle bio i očekivan, s obzirom da klub iz Liona iz istog razloga nije odigrao ni meč sa Panatinaikosom u ponedeljak. Francuzi su danas testirani na prisustvo virusa i ustanovljeno je da Asvel nema najmanje osam igrača koliko je neophodno da bi igrao utakmicu u Evroligi.

Crveno-beli su jutros imali redovan trening, a potom i zajednički ručak posle kojeg je trebalo da se krene sa završnim pripremama za aerodrom. Let je bio zakazan za 18 časova, ali je definitivno otkazan nakon odluke koja je stigla iz sedišta elitnog košarkaškog takmičenja.

Na osnovu današnjih odluka Disciplinskog sudije Evrolige o registraciji mečeva Zenita sa Baskonijom i Valensijom, može se očekivati da će na isti način biti tretirani i Asvelovi mečevi, odnosno da će utakmice francuskog kluba, koje su planirane za ovu nedelju, biti registrovane u korist grčkog i srpskog predstavnika.

Crvena zvezda bi nakon takve odluke popravila svoj skor na tabeli i nakon četiri kola imala po dve pobede i poraza. Ipak, prvo će se sačekati odluka Disciplisnkog sudije elitnog takmičenja.