VEČITI UČITE OD NJIH: Dinamo OPET napravio OGROMAN transfer!

Šesta prodaja Modrih ovog leta

Dinamova mašina za prodaju talenata i proizvodnju novca ponovo se zahuktava i dostiže punu radnu temperaturu. Modri su ovog leta, po običaju, „drali“ uglavnom klubove iz „liga petice“, a najnoviji posao od kojeg će Dinamo inkasirati 6.000.000 evra zaključen je sa Torinom. Na sever Italije stiže Amer Gojak. Reč je o jednogodišnjoj pozajmici sa obaveznim otkupom.

Prvi želja Torina na poziciji ofanzivnog veznog bio je Gaston Ramirez, međutim Urugvajac je imao drugačije planove, pa se Torino okrenuo mladom bosanskohercegovačkom fudbaleru. Još početkom prelaznog roka Gojak je označen kao igrač koji će napustiti Zagreb. Nije ni čudo jer je postojalo interesovanje mnogih evropskih klubova poput Evertona, Lidsa, Atalante, Fjorentine, dok ga je naozbiljnije pratio Bešiktaš.

Dinamo i ovog leta klubovima iz regiona, ali i širom Starog kontinenta drži lekcije o tome kako se posluje u prelaznom roku. Joško Gvardiol prodat je Lajpcigu za 16.000.000 i bonuse, Nikola Moro moskovskom Dinamu za 8.500.000, otišli su Damjan Kadzior u Eibar za 2.000.000, Adrijan Semper za 1.500.000 u grad Romea i Julije, odnosno Emir Dilaver za 1.000.000 u turski Rize.

Ali to nije sve. Pre manje od deset dana Adrijano Galijani je ispregovarao sa upravom Dinama prelazak Antonija Marina u Moncu, koja će ga gotovo izvesno otkupiti na kraju sezone za 6.000.000 evra. Dakle, prostom računicom dobijamo da je Dinamo ovog leta sebi obezbedio prihode od 41.000.000 evra.

Možemo samo da se divimo poslovanju šampiona Hrvatske…