ZVANIČNA ODLUKA: Otkazan i NAJVEĆI turnir!

Zatvorene granice za većinu turista.

Korona virus čini svoje, remeti planove, ali ruši i tradicije.

Prvi put od 1945. godine neće biti održan jedan od najvećih golf turnira Australijan open, pa se tako smanjuju šanse da se održi istoimeni teniski grend slem.

Zvaničnici turnira koji je bio planiran za februar, dakle posle teniskog turnra u Melburnu, obavestili su javnost da je razlog otkazivanja što je Australija zatvorila granice za većinu turista, a oni koji dođu moraju da budu dve nedelje u karantinu.

To je bilo neprihvatljivo organizatorima koji nisu takve stvari mogli da nametnu takmičarima, pa je tako turnir pomeran sa novembra, za decembar, na kraju i februar, a na kraju su ga otkazali.

Australijan open (teniski) i dalje ne odustaje za borbu da se grend slem održi.

Vode intenzivne pregovore s vlastima i od njih traže da naprave izuzetak za tenisere koji učestvuju na prvom grend slemu sezone, ali za sada nema popuštanja pošto je Australija uvela ovakve rigorozne mere kako bi se zaštitila od korona virusa.

Oni su dali sebi još „nekoliko nedelja fore“ da izdejstvuju održavanje grend slema, ali u ovom trenutku deluje da Novak Đoković neće imati šansu da brani titulu u Melburnu.