Analiza prvog dela sezone Pčinjske okružne lige za sezonu 21/22.

Od prošle do početka ove sezone jedina promena u ligi je što je ekipa Trnovac osvojila prvo mesto i za sezonu 2021/2022 osigurala mesto u Zoni jug, njihovo mesto u ligi zauzela je ekipa Radnički 2021 (Vranje) kojoj je ovo prva takmičarska sezona. Zbog neparnog broja ekipa, u svakom kolu jedna ekipa je slobodna.

U prvom kolu na 4 mečeva viđeno je 25 golova, jedan meč je registrovan službenim rezultatom u pitanju je susret između ekipa Čelik (Belo Polje) i BSK Bujanovac koji je upisan rezultatom 0:3 u korist BSK-a.

I u drugom kolu ekipa BSK Bujanovac dobila je nova 3 boda službenim rezultatom, pa su uz ekipu Pavlovca delili vrh tabele. U drugom kolu viđena su 14 gola, što je u proseku 3.5 gola po meču.

Već posle trećeg kola situacija se promenila, Bujanovac je odigrao prvi „meč od 90 minuta“. Novajlija u ligi ekipa Radničkog dočekala je Bujanovac i uspela da ih savlada rezultatom 3:1. Na vrhu se posle tri kola stvorila gužva od čak četri ekipe sa istim brojem bodova, to su redom Mladost (Bosilegrad), Bujanovac, Pavlovac (meč manje) i Levosoje.

Posle prva 4 kola moglo se zaključiti da u ovoj ligi svaka ekipa može da pobedi svaku, i da je liga nikad izjednačenija po kvalitetu timova. Levosoje i Mladost odigrale su nerešeno ali usled poraza ostalih ekipa koje su imale isto 6 bodova ostale su na vrhu sa 7, pored njih sada se priključila i ekipa Mineralac (Vranjska banja).

U 5. kolu usled neuspeha ostale dve ekipe sa po 7 bodova, Mineralac je novo pobedom izbio na vrh tabele sa 10 bodova.

Šesto kolo obeležile su ekipe iz vrha tabele, svi timovi koji se nalaze u gornjem delu tabele uspeli su da ostvare pobede i da nastave trku za vodećim pozicijama na tabeli. Razlika između 1. i 4. na tabeli bila je 3 boda (naravno uz neke ekipe koje imaju meč manje).

Sedmo kolo je prošlo kao i 6. s’tim da je ekipa Mineralac bila slobodna pa je morala vrh da prepusti ekipi Pavlovac koja je bila na 1. mestu sa 15 bodova.

U 8. kolu upravo je Mineralac novom pobedom, četvrtom u nizu skinuo lidera na tabeli i zajedno sa ekipom Mladosti iz Bosilegrada držao prvo mesto sa 16 bodova.

Posle 9. kola prve četri ekipe su bile sa istim brojem mečeva pa možemo odraditi presek stanja na tabeli:
1. Mineralac – 19
2. Levosoje – 17
3. Mladost – 16
3. Lugina – 16

10. kolo je bilo rezervisano za jedno iznenađenje u dosadašnjem delu sezone, ekipa Mineralac je na svom terenu poražena od ekipe Vihor (Žbevac) sa 3:1 što je dozvolilo ostalim ekipama da se novim pobedama izjednače a neki i dodatno približe samom vrhu tabele.

Poslednje kolo jesenjeg dela prvenstva prošlo je po očekivanju mnogih navijača, ekipe koje su pri samom vrhu tabele uspele su da jesenji deo sezone završe pobedama i tako nastave trku za 1. mesto na tabeli.

Po mišljenju naše redakcije ova sezona je dosta kvalitetnija od prethodne, prvih pet ekipa nalaze se u razmaku od 3 boda što znači da će na proleće bitka za prvo mesto i plasman u Zonu Jug biti baš zanimljiva. Jedno od „iznenađenja“ ove sezone su definitivno Mladost iz Bosilegrada i Bujanovac, ekipe koje su prošle sezone završile u top 3 sa donje strane tabele sada su u prvih 5 ekipa i bore se za sam vrh tabele. Novonastala ekipa Radnički 2021 je osvjavanjem 7. mesta na tabeli u debitantskoj sezoni pokazala da na proleće od nje možemo očekivati još dosta dobrih partija i da će vremenom sve više i više napredovati.

Pozivamo sve zainteresovane klubove za besplatnu saradnju sa našim portalom da nam se jave!