Damir Zeković, golman kome bi i napadači pozavideli na statistici.

Damir Zeković, 1986. godište iz Pančeva, prošao školu fudbala FK Dinamo Pančevo dok je taj klub bio neko i nešto i dok je škola Dinama bila cenjena. Imao je pokušaj u OFK Beogradu možda i jedino što žali u životu što nije uspeo da upiše zvaničnu utakmicu za OFK.

Branio je uglavnom Srpske lige od Jedinstva Ub, preko pančevačkih Radnika, Dinama, Borca iz Starčeva, ništa specialno kao i mnogo drugih verovatno i boljih golmana, „slična priča onako kako kažu za kafanu“. Najviše su uticale povrede, manjak sreće ili sudbina.

Treba napomenuti da od svoje 16. godine nikad nije pauzirao sa nekim angažmanom na golu, od beton lige do Srpske lige, čak i nekih epizoda u Americi i Bosni. Golman koji igra sa obe noge, daje golove iz penala i slobodnjaka. Takođe na nekim mečevima kada je bilo potrebe igrao je čak i u polju, gledaoci koji su prisustvovali tim mečevima kažu da se razlika između igrača i njega „golmana“ nije mogla videti na terenu. Trenutno je na 59 golova postignutih.

Prošle sezone u PFL Pančevu postigao je 10 golova, 6 iz slobodnjih udaraca i 4 sa bele tačke. Ove sezone za sada ima 3 gola na 10 utakmica na kojima je bio na golu, trenutno igra u FK Stari Tamiš, klub iz mesta odakle je i sam Damir. Nekada se klub zvao FK Radnik Stari Tamiš i igrao je Srpsku ligu grupa Vojvodina.

Golman koji je prošao sve od Super lige do beton lige, momak koji ne žali za karijerom koju je imao i koju i dalje ima, verovatno jedna od specifičnih stvari za golmana jeste i to što Damir prilikom napada svoje ekipe stoji na nekih 20m od gola i bukvalno je jedan igrač više u polju prilikom napada. Pored golova koje postiže iz slobodanjak i sa „kreča“ zna da se javi i neka asistencija preko celog terena.