FK Radnički 2021 Vranje – polusezona 2021/2022.

⚽️ Završena je prva polusezona obnovljenog kluba Radnički Vranje pa je red da sumiramo ovaj uzbudljiv period.

⚡️FK Radnički Vranje je osnovan 1948. godine, u vranjskom naselju Gornja Čaršija. Bio je mesto okupljanja lokalne omladine koju je spajala ljubav prema fudbalu. Iako se takmičio u najnižim rangovima, klub je bio poznat po velikom broju dobrih fudbalera koji su u njemu ponikli. Nažalost klub je ugašen pre desetak godina.

Ove godine je grupa entuzijasta predvođena Dejanom Osmanovićem pokrenula osnivanje kluba. U junu je održana skupština, izabrani organi kluba, izvršeno prvo okupljanje i selekcija igrača. Za prvog predsednika je izabran Dejan Osmanović, za sekretara je izabran Nebojša Stajić, a za trenera Nijaz Bajramović, koji je nažalost ove godine preminuo od posledica korone, pa je funkciju trenera preuzeo Dejan Osmanović.

⚽️ Radnički Vranje se takmičio ove sezone u Pčinjskoj okružnoj ligi. Zauzimamo 7. mesto, sa skorom 4 pobeda, 1 remi i 5 poraza. Ostvarenim rezultatima možemo biti zadovolnji s obzirom da smo novajlije u ligi, da je ekipa tek sad okupljena i da smo igrali sa dosta mladih igrača. Da je bilo malo više iskustva, sreće, ali i malo boljeg suđenja, verovatno bi bio još neki bod na našem kontu, ali ove godine je cilj stabilizacija kluba i sticanje iskustva.

🎖 Naš tim su u prvoj sezoni u koju smo ušli bez tima, opreme i finansijskih sredstava, samo sa voljom za obnovom kluba, pomogli mnogi pojedinci i preduzeća, pa ovom prilkom želimo da im se zahvalimo.
Pre svega podršku su nam pružili , Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, kao i gradski većnici Dejan Ivanović i Nenad DJordjević, i Predsednik Sportskog Saveza Srbije Davor Štepanek i generalni sekretar Sportskog Savaza Srbije Goran Marinković.

Preduzeća koja su nam pružila pomoć su MaxBet, Grifon, Yumco,ZOO Mišić, Zlatna lula, Suat Suat, HIV, JP Urbanizam, Schmoeker studio, Foto Bube,IMPERIAL BUILDINGS.
💪💪💪 I najvažniji deo cele priče su naši navijači. Na svim utaklmicama je bilo dosta publike, koja nam pruža fanatičnu podršku.

👣 Ove godine smo uradili prvi korak u formiranju dobrog i stabilnog kluba. Obnovili smo klub, odigrali solidnu sezonu, uspostavili odlične kontakte sa lokalnom zajednicom i privredom, i mnogo mladih ljudi odvojili sa ulice i doveli na stadion. Nadamo se da ćemo nastaviti ovako, uz podršku svih iz okruženja, i da ćemo biti klub koji će biti ponos Vranja i Srbije.