Fudbaleri Sloge iz Lozne bolji u komšijskom derbiju

Sloga (L) – Polet 57 2:1 (1:0)

Igralište kraj Morave u Lozni gledalaca 100

Sudija: Tripković Nikola (Trstenik) 7

Strelci: Ma.Kovačević u 34 i Rakovac u 54 za Slogu, Novaković u 61 KU za Polet 57.

Sloga (L) : Savić 7, D.Vasiljević 7, Milošević 7, Petrović 7 (od 80 Stojanović), Rakovac 7,5, Pećerić 7,5
(od 90 I.Milosavljević), Milojević 7 (od 82 A.Vasiljević), Mladenović 7, Mš.Kovačević 7,
Ma.Kovačević 7,5, Velisavljević 7,5,

Polet 57: Tatić 6,5, Lević 6 (od 46 Bogdanović 6), Gavrović 6, Jugović 6 (od 45 Jaćić 6), Vesić 6,5, Rajkolvić 6,
Dodić 6, Bradić 6,5, Novaković 6,5, Marković 6, Andrić 6

Igrač utakmice: Marko Kovačević

U okviru 6.kola Prve Rasinske okružne lige u Lozni su snage odmerili stari rivali domaća Sloga i Polet 57 iz Milutovca. Pobedu je odneo domaćin rezultatom 2:1.

U prvom poluvremenu vidjana je dosta bolja igra domaće ekipe koja je dominirala i u svim segmentima fudbalske igre danas nadigrala goste iz Milutovca. Igra se odvijala uglavnom na sredini terena i pred golom gostujuće ekipe. Domaći fudbaleri predvodjeni iskusnim Velisavljevićem na sredini terena su imali posed lopte i videla se veća želja za pobedom. Pokušavali su domaći prvenstveno podorima po levoj strani gde je i danas odličnu partiju pružio Marko Kovačević, ali su se pokušaji uglavnom završavali nepreciznim udarcima ka golu Tatića. I onda u 34.minutu odličan pas sa sredine terena u srce šesnaesterca je uputio Velisavljević. Loptu maestralno prima Marko Kovačević i onako fudbalski iz prve šutira desnom nogom u rašlje nemoćnog Tatića. Pogodak je izazvao erupciju oduševljenja domaćih navijača. Do kraja poluvremena je vidjena jedna šansa gostiju kada je na centaršut upućen sa desne strane reagovao Jugović i glavom šutirao u donji desni ugao medjutim odlični Savić se nije dao iznenaditi. Na odmor se otišlo minimalnim vodjstvom domaćina.

Tek što je počelo drugo poluvreme u 54 minutu dubinsku loptu na ivici šesnaesterca prima Pećerić koji uočava utrčavanje Rakovca. Ovaj odlično prima loptu u srcu kaznenog prostora vara dva protivnička igrača i rezantnim udarcem pod prečku postiže prelep pogodak za vodjstvo Sloge od 2:0. Od tog momenta fudbaleri Poleta preuzimaju inicijativu, ali bez neke izgledne prilike. U 61 minutu jedan nesmotren start u šesnaestercu domaćih i sudija Tripković je pokazao na penal. Siguran izvodjač kaznenog udarca je bio Novaković za smanjenje rezultata I nadu gostiju da mogu do preokreta. Do kraja utakmice je vidjeno dosta borbe bez prave prilike za pogodak.

Sve u svemu zaslužena pobeda Sloge koja je tako svoju dobru igru u Mačkovcu krunisala sa pobedom u komšijskom derbiju. Sledeće nedelje idemo u goste neugodnom protivniku u Čitluk.

Autor teksta I fotografije
Milovanović Radovan