Izraelci pišu: Igor Zlatanović u Zvezdi za milion eura

Izraelski mediji su objavili senzacionalnu vest ovog jutra da je mladi i talentovani fudbaler Igor Zlatanović, bivši mladi reprezentativac Srbije, prodat iz kluba Makabija iz Netanje za impresivnih 1.000.000 evra fudbalskom klubu crvena zvezda. Ova vest je izazvala veliko interesovanje u fudbalskoj zajednici, a posebno u Srbiji, jer Zlatanović ima bogato iskustvo u srpskom fudbalu.

Igor Zlatanović je rođen u Užicu, ali se kao klinac preselio u omladinsku školu Partizana. Iako je pokazao izraziti talenat i potencijal, nikada nije dobio priliku da debituje za prvi tim crno-belih. Posle sezone u Teleoptiku 2016. godine, on se preselio u Radnik iz Surdulice. Tu je u tri sezone prosto eksplodirao i postigao impresivan broj golova, čak je bio i strelac gola protiv Partizana, što je navuklo gnjev navijača Grobara.

U leto 2019. godine Radnik je ostvario najunosniji transfer u svojoj istoriji, kada je Igora Zlatanovića za 1.300.000 evra prodao u španski klub Majorka. Međutim, pošto nije dobio priliku za igru na Balearskim ostrvima, Zlatanović se odlučio na pozajmice i igrao je u Numansiji i Kasteljonu, gde je nastavio da trese mreže rivala.

U leto 2021. godine Zlatanović se preselio u izraelski klub Makabija iz Netanje za transfer od 500.000 evra. U dresu Makabija ove sezone, on je postigao impresivnih deset golova i zauzeo sedmu poziciju u ligi, sa dva gola manje od lidera Omera Acilija, igrača šampiona Izraela, Makabija iz Haife.

Izraelski mediji su plasirali informaciju da se Zlatanović pozdravio sa ljudima iz Makabija i da je na putu za Beograd, ali nije jasno za koji klub. Postoji mogućnost da se vrati u Srbiju, ali nije potvrđeno da će se to dogoditi. Crvena zvezda, klub u kom Zlatanović nikada nije igrao, je demantovala da dolazi u klub.