MILAN MANDARIĆ: Doveo sam Piksija i POKLONIO Koromana

Milan Mandarić je tokom svoje karijere igrao važnu ulogu u rukovodstvu nekoliko fudbalskih klubova.
Bio je i predsednik Fudbalskog kluba Portsmut u Velikoj Britaniji od 2006. do 2010. godine. Vodio je klub do uspeha, uključujući i osvajanje FA kupa 2008. Milan Mandarić, poznat po svom uspehu u biznisu, takođe je uspešan i u svetu fudbala. On je vlasnik i predsednik fudbalskih klubova Leicester City i Nice. Njegovo ulaganje u ove klubove donelo je stabilnost i napredak, što se vidi po rezultatima na terenu.
Kao predsednik Nice je takođe postigao odlične rezultate u francuskom Ligue 1, stavljajući se na vrh lige.
Mandarićovo ulaganje u ove klubove je dokaz njegove strastvene veze prema fudbalu i želje da pomogne timovima da postignu uspeh.

Pored brojnih fudbalskih tema o kojima je govorio, Mandarić je otkrio na koji način je pomogao da Piksi dođe u Crvenu zvezdu.

– Cvele i ja smo bili prijatelji, bio je tu i Šakić. Bili smo jako dobri prijatelji. Ja sam njima obećao da ću da im pomognem. Rekli su mi: „Imamo jednog igrača, fantastičnoga u Nišu. Traže 200.000, a mi nemamo 200.000.“ Rekli su da je fantazija od igrača i da će biti prodat za velike pare. Hteli su i da mi daju deo, ja sam rekao da ne treba i da ću da im pomognem.

– Došao sam iz Amerike, svratio u Beograd, Novi Sad. Rekao sam im da idem na more i kada se vratim, zvaću da mi se pošalju novci. Ja na moru, a mene Cvele zove svaki dan i kaže: „Milanče, niška pruga mora da proradi“. Ja im kažem da mi pošalju Pavlovića, mog velikog prijatelja da mu kažem gde da ide i uzme novce. Tako sam „zakopčao“ to sve i doveo Piksija. a Piksijem sam bio u velikom prijateljskom odnos. DOlazio je kod mene u Engleskoj često. On je imao velikog prijatelja koji je meni pomogao u Nici jer je bio trener Monaka, Arsen Venger. Meni je teško bilo u početku i Arsen mi je pomogao.

– Piksi je u Englesku dolazio često. Sećam se, sedeo sam u restoranu sa ćerkom i neko iza leđa, ja se okrenem: „Pikseta, otkud ovde“. Pre dva, tri meseca sam ga posetio, video. – istakao je Mandarić.