Vučić otkriva: Crvena zvezda će imati novi stadion za privremeno rešenje

Predsednik Srbije Aleskandar Vučić je nedavno izjavio da bi Crvena zvezda mogla da igra svoje mečeve van Beograda, što je podstaklo maštu navijača najtrofejnijeg srpskog fudbalskog kluba. Pominje se da će Marakana biti renovirana, a da će Zvezda dobiti novi stadion. Za vreme „bez doma“, Zvezda bi trebala da igra u Zaječaru, Leskovcu ili Loznici, barem kada je u pitanju domaće takmičenje.

Vučić je nedavno izjavio: „Mi ćemo u aprilu da otvorimo tri lepotice od stadiona, u Zaječaru, Leskovcu i Loznici. Verujem kada krene Marakana da se radi, da će Zvezda da igra na jednom ili dva od ta stadiona, zavisi od toga da li će da odluče da privuku publiku iz Republike Srpske ili najjaču svoju bazu na jugu Srbije.“

Lagator, dom FK Loznica, trenutno izgleda kao najprimamljivije rešenje. Najviše zbog toga što može da primi 1.000 navijača više nego prethodna dva stadiona, kao i činjenicu da je dosta bliži Beogradu. Loznica je već neko vreme u Prvoj ligi Srbije i klub je u ovaj rang takmičenja ušao pre dve godine. Uz ulaganja, pokazuje da ne želi da napusti taj rang.