Dibala od „razmaženog“ princa do rimskog prestolonaslednika

Foto: AS Roma.

Roma je na pogon Dibale savladala Torino na Olimpiku rezultatom 3:2 i time je zatvorila 26. kolo italijanske Serije A.

Dolaskom Danijelea De Rosija na poziciju šefa struke, Roma je krenula sa sve boljim izdanjima. Premda navijače “Đalorosija” najviše raduje forma Argentinca – Paula Dibale. Nema dileme da je osvajač Svetskog prvenstva u Kataru 2022. godine, sa het-trikom sam odveo “Vučicu” do trijumfa, u meču gde se Torino opirao prevlasti domaćih.

Dibala je prvo zatresao mrežu u 42. minutu iz jedanaesterca, dok je u nastavku utakmice sa dva prelepa pogotka u 57. i 69. minutu matirao Vanju Milinković-Savića, pokazavši raskošan talentan koji poseduje u levoj nozi. Ovo je bio tek drugi put da je Dibala postigao het-trik u Seriji A, iako pamtimo odlična izdanja veziste iz perioda dok je nosio dres Juventusa.

Brojne povrede su tokom karijere uskratile Dibalu da dosegne društvo u kome se nalaze najbolji evropski igrači, a ono što mu je nedostajalo jeste kontinuitet. Da nije odsustvovao u tolikoj meri, pitanje je da li bi postigao ono što su mu predviđali još dok je branio boje Palerma.

Ono što je sigurno jeste da će Roma tražiti plasman među prve četiri ekipe u nacionalnom prvenstvu, što klubu iz prestonice Italije donelo plasman u Ligu šampiona. Trenutno “Vučica” zauzima šestu poziciju u šampionatu i uspešno nastupa u Ligi Evrope, gde je eliminisala Fejnord. Međutim, kontinuitet Dibala i družina će morati da pokažu narednog vikenda kada će gostovati Monci.