Junajted bi da se reši Antonija

Foto: Reuters

Nije skupo plaćeni Brazilac Antoni uspeo da opravda ni delić od 95 miliona evra koliko je Mančester Junajted uložio u obeštećenje Ajaksu kada ga je dovodio.

Kiksnuo je Junajted sa Džejdenom Sančom godinu dana ranije, a da se istorija ponavlja, videli smo na leto 2022. kada su angažovali Antonija iz Ajaksa. I dok je Sančo iza sebe imao nekoliko dobrih sezona u dresu Borusije Dortmund gde je u tandemu sa Halandom predstavljao novi talas evropskog fudbala, za Antonija se ništa slično nije moglo reći. Relativno solidne dve godine u Ajaksu gde je na 57 utakmica upisao 18 pogodaka. Ipak, bio je velika želja trenera Erika ten Haga koji ga je poznavao iz vremena Ajaksa i ujedno bio upućen u sve vrline i mane brazilskog driblera, koji sem tog kvaliteta, nije uspeo da demonstrira niti jedan drugi.

Verovao je ten Hag u njega sve do skora, s obzirom da je imao vrlo dobru minutažu jesenas, ali da je to vratio sa 0 pogodaka na 20 mečeva, sto je statistika ni kojom štoperi nisu zadovoljni.

Sa Sančom je Junajted došao do nekog dogovora, pa je mladi krilni napadač na pozajmici u Borusiji Dortmund, te postoji izgledna šansa da ga Nemci i otkupe, ali Antonijeva sudbina je prilično neizvesna. Pitanje je i koliko obeštećenje engleski velikan može da traži od zainteresovanih klubova, ali da će biti u finansijskom gubitku je i više nego jasno.