Lilardu dosadio Milvoki

Foto: Getty Images

Nakon 11 sezone u Portlandu, jedan od najboljih plejmejkera u NBA ligi – Demijan Lilard, trejdovan je u Milvoki i u teoriji bi mogao da predstavlja tas na vagi u duelima popularnih Baksa sa Jokićevim Denver Nagetsima, ali…

Bilo je dosta govora oko kompatibilnosti tandema Lilard – Janis, koji je u teoriji delovao kao perfektan fit, ali još uvek neki navijači Milvokija ne mogu da prežale odlazak Džru Holideja, smatrajući da je nivo odbrane pao. Baksi su trenutno treći sa skorom 38-21 i gotovo sigurno će biti deo „plej-ofa“, ali ne deluje Lilard previše zadovoljno. Statistički je daleko slabiji nego prošle sezone, što je možda i normalno kada se uzme u obzir da sada loptu „deli“ sa Adetokumbom, dok je u Portlandu bio apsolutni kralj. Lilardu u Milvokiju nedostaje porodica, priznaje u intervjuu za „Sports Illustrated“.

– Teško mi pada to što sam odvojen od moje dece. U Portlandu sam imao sve. U istoj ulici su mi živeli i mama, i brat, i sestra. Deca su mi išla u školu u blizini i sve je bilo kako treba. Porodičan sam čovek, to je centar mog sveta. U Milvokiju je drugačije. Idem na trening, gledam boks, igram video igrice. Nema tu mnogo života, ali to dolazi sa velikim odlukama. Moraš i da se žrtvuješ – rekao je Lilard.

Videćemo da li će „romansa“ između Lilarda i Milvokija imati srećan epilog.