Milojević vratio Šerifu samopouzdanje, Senegalac poručuje: Gladan sam golova

Foto: FK Crvena zvezda

Dolaskom na klupu iskusnog Vladana Milojevića, Zvezdina devetka deluje mnogo bolje na terenu što potvrđuje forma od dva data gola na isto toliko prethodnih utakmica crveno-belih.

Endiaje je prvo pogodio mrežu Novog Pazara na teškom gostovanju koje je Zvezda superiorno prebrodila, a potom je Senegalac matirao golmana Čukaričkog na Marakani. Letošnje pojačanje kluba iz Ljutice Bogdana ističe pozitivnu saradnju sa novim šefom stručnog štaba, nakon rada sa Barakom Baharom.

„Osećam se mnogo bolje, zaista sam pun samopouzdanja. Prija mi rad sa trenerom Milojevićem i mislim da moje najbolje partije tek dolaze. Pomaže mi i to što kao tim delujemo čvrsto i kompaktno na terenu, ali najviše mi znači to što sam počeo da pogađam. Šanse koje sam jesenas propuštao, sada pretvaram u golove i mnogo je lakše da se igra kad je to slučaj. Trebalo mi je samo malo vremena da se adaptiram u potpunosti, a moram da ponovim da je veliku ulogu u tome imao trener Milojević. Posle zimskih priprema se osećam spremnije nego ikad, gladan sam golova“ – rekao je Endiaje.

Crvenu zvezdu očekuje duel u Bačkoj Topoli protiv ekipe TSC-a u subotu 2. marta na “TSC Areni”.

„Svesni smo da je TSC jedna od najboljih ekipa u Srbiji. Uz to, iza sebe imaju iskustvo utakmica iz grupne faze Lige Evrope i sigurno su fudbalski još zreliji nego što su bili. Na Marakani je bila „tvrda“ utakmica, ali mislim da smo sada bolji nego jesenas i da ćemo uspeti da ostvarimo pozitivan rezultat. O večitom derbiju još uvek ne razmišljamo, jer je naša filozofija da uvek idemo korak po korak. Nadam se da će mnogo naših navijača doći u Bačku Topolu i podrškom nam pomoći da ostvarimo dobar rezultat i odigramo kvalitetnu utakmicu“ – istakao je Zvezdin napadač.