REAL PRAVI NOVE GALAKTIKOSE: Posle Mbapea, stiže i Dejvis

FOTO: Getty Images

Nema sumnje da je prelazak Kilijana Mbapea u Real Madrid jedan od najvećih transfera u istoriji fudbala, ali da „kraljevski klub“ ne planira tu da se zaustavi, govori činjenica da spremaju i dolazak Alfonsa Dejvisa.

Kako javlja „Atletik“, Alfonso Dejvis je blizu potpisa ugovora sa Real Madridom, uz malo nejasnu konstrukciju da bi transfer trebalo da se dogodi ili ovog leta ili 2025. godine. Nema sumnje da bi Anćeloti želeo što pre da u svojim redovima vidi jednog od najboljih levih bekova na svetu, ali problem predstavlja obeštećenje. Otuda, i „plan B“, da se Dejvis priključi Realu na leto 2025. godine kao slobodan igrač, te ponovi ono što će Kilijan Mbape uraditi na kraju ove sezone.

Dejvis je jasan – želi u Real Madrid, i usmeni dogovor postoji, ali se pitaju i Bavarci. Reprezentativac Kanade je ove sezone nastupio na 27 mečeva za Bajern i postigao gol uz tri asistencije. Real na poziciji levog beka ima Ferlanda Mendija, ali i Frana Garsiju, no, utisak je da ni jedan od njih dvojice u potpunosti ne ispunjava ono što Anćeloti zahteva, pa se već duže vremena spekuliše ko bi mogao da ih zameni. Odluka je jasna – Alfonso Dejvis.