IZ LESKOVCA POTVRDILI „MAX SPORTU“: Dovodimo Talja, najveće pojačanje u istoriji Dubočice!

Foto: Getty

Prvoligaš sa juga Srbije na dobrom je putu da angažuje možda i najzvučnije pojačanje u istoriji kluba. Pred potpisivanjem ugovora je Žunior Taljo, bivši reptrezentativac Obale Slonovače sa kojom je osvojio i Kup afričkih nacija 2015. godine.

Tragom ove informacije kontaktirali smo Vladicu Cekića, sportskog direktor leskovačkog prvoligaša, koji za „Max Sport“ kaže:

Tačno je da smo praktično sve utanačili sa sjajnim napadače, pa bi svakog momenta trebalo da postane naš član. Konkretno, čekamo da prođe lekarske preglede i onda ćemo ozvaničniti saradnju – objašnjava Cekić.

Kako je došlo do toga da igrač takvog kalibra stigne na prag Leskovca?

-Neke stvari su se jednostavo poklopile. Dobili smo ponudu, kontaktirali njegove menadžere i ispostavilo se da je realizacija transfera moguća. Sigurni smo da će nam Taljo mnogo značiti. Imamo dobar tim, igramo lepo, ali nam nešto fali… Ubeđeni smo da će sjajni interanacionalac da bude magnet i za publiku – naglasio je Vladica Cekić.

Kada je reč bivšem reprezentativcu Obale Slonovače, on je prokrstario Evropom igrajući za nekoliko klubova i te kako zvučnih imena. Tokom karijere Taljo je nosio dresove: Rome, Kjeva, Barija, Verone, posle Italije obreo se u francuskim klubovima: Lila, Bastije, Ajačija… zatim u Vitoriji Gimaraeš (Portugalija), turskom Samsunu, Ujpešt (Mađarsdka), a Dubočicu stiže iz rumunskog Botošanija.

Jug Srbije podrhtava. Epicentar je nu Leskovcu. Razlog je Žunior Taljo.