Ćurčić za „Max Sport“: Novi ugovor za Piksija je dobar potez

Foto: Mocart sport

Vest, po kojoj Fudbaski savez Srbije, navodno planira da potpiše novi ugovor sa slektorom Draganom Stojkovićem, tema je koja zaokuplja sportsku javnost. Na prvi pogled, mišljenja su podeljena.

Dok jedni smatraju da to treba da se dogodi, drugi su pri stavu da sve treba odložiti za vreme posle EP u Nemačkoj.

Radovan Čurčić, iskusni šef stručnog štaba superligaša Javora iz Ivanjice, u nekoliko navrata bio je deo FSS, odnosno nacionalnih selekcija. Predvdio je mladu reprezetaciju, pomoćnik u “A” timu, u jedno grenutku predvodio je i najbolji tim “orlova” istina kao v.d. selektora. O tome da li Piksi treba da potpiše novi ugrov nema dilemu.

– Odmah ću da kažem da potržavam takav stav čelnika FS Srbije i verujem da je to ispravno razmišljanje – počeo je Ćurčić, razgovor za “Max Sport”. – Mnogo je razloga zašto bi to mogao da bude dobar potez.

Stavovi su podeljeni, hteli mi to da priznamo ili ne?

– Razumem fudbalsku javnost, svako ima pravo da razmišlja svojom glavom, ali hajde da se bavimo činjenicama. Štaviše, smatram da je najbolje za “klimu” u reprezentaciji, među igračima posebno. Oni na taj način dobijaju neku vrstu sigurnosti, jer će znati ko će voditi tim u narednom periodu. Dobro je i za Piksija, jer može da planira šta i kako dalje.

Postavlja se pitanje šta bi mogal danese eventualni neuspeh na u Nemačkoj?

– Nemci tako nikada nisu razmišljali, pa zato retko menjaju šefa selektora. A, kako smo ih mi promeni poslednju deceniju-dve?

Nije to od iskusnog stručnjaka:

– Selektor Stojković je jedan od rekih koji je sastavio dva ciklusa na čelu nacionalnog tima. Iskren, ja se ne sećam koji je to selektor još bio… Bili smo na Svetskom prvenstvu, sada smo posle toliko godina učesnici najboljih kontinentalnih rerezentacija. Uspeh je to, ma kako mi na to gledali i kojim očima – zaključio je razgovo Radovan Ćurčić.