Aleksej Vukičević za “Max Sport”: Nema opravdanja za loš rezultat reprezentacije, san mi je da debitujem za Zvezdu

FOTO: Fk Crvena zvezda

U razgovoru za Max Sport talentovani štoper Aleksej Vukičević, pravi osvrt na nedavno završenih kvalifikacija selekcije do 19 godina, kao i o aktivnostima do kraja sezone.

-Mislim da bez obzira na rezultat, ne možemo reći da je igra bila loša. Momci su pokazali karakter, ali Danci i Portugalci su bili bolji od nas i pokazali su vrlo ozbiljan kvalitet kada je samo takmičenje u pitanju – započeo je Vukičević.

Kao glavnu manu za neuspeh je naveo lošu završnicu naše selekcije.

-Mislim da je nedostajala igra u završnici, kako bi rezultat bio bolji. Na poslednjoj trećini terena nismo bili sasvim skoncentrisani i mislim da je to presudilo.

Veruje da ova generacija ima šta da pruži i da će to pokazati u godinama koje dolaze.

-Nadam se šansi za poprovak. Imamo selekciju do 21 godine, zatim i A selekciju o kojoj svi maštamo, tako da svi želimo da iskoristimo kvalitet i priliku na najbolji način.

Nada se plej-ofu i ističe da sada slede najteže utakmice za njegov klub.

-Očekuju nas važne utakmice pred sam kraj regularnog dela prvenstva. Igramo protiv Mladosti GAT, i nakon toga utakmicu po utakmicu idemo ka cilju, a to je plej-of Prve lige Srbije. Mislim da zaslužujemo viši plasman, vredno treniramo i nadamo se najboljem.

Ne oseća pritisak, a Zvezda mu je san.

-Svi momci koji su vezani za Zvezdu imaju neku vrstu pritiska. Naravno, kod mene je to samo u pozitivnom smislu i tera me samo da još više napredujem i dajem sve od sebe na treninzima da budem bolji iz dana u dan. Nastup za prvi tim Zvezde je san mnogih igrača i nadam se da ću u bliskoj budućnosti to i ispuniti – završio je Vukičević.