Asvel upisao tek 7. pobedu i tako udaljio Efes od plej-ina

FOTO: Profimedia

Košarkaši Asvela upisali tek 7. pobedu u ovoj sezoni (84:80). Luvavu Kabarot je postigao 21 poen i uhvatio 6 lopti, Dešon Tomas mu se pridružio sa 20 poena. Sa druge strane Klajburnovih 16 i Larkinovih 14 poena nisu bili dovoljni za novu pobedu.

Lion je otvorio utakmicu u svoju korist, od samog početka su vodili i nisu ispuštali prednost. Prva četvrtina završena je rezultatom (19:16).

U drugoj deonici je Francuski predstavnik u jednom navratu imao i dvocifrenu prednost, ali se Efes brzo probudio i nadoknadio koliko toliko dvocifreni zaostatak. Na poluvremenu je Asvel imao prednost od 7 poena (46:39).

Treća četvrtina je bila najbolja za izabranike Pjerika Pupeta jer su opet napravili dvocifrenu prednost. Celu četvrtinu su održavali tu prednost i nisu dopustili protivniku da se vrati u igru (65:52).

Zavšnih 10 minuta su mogli biti kobni za pretposlednji tim u Evroligi. Anadolu ih je polako sustizao i na minut do kraja učinili meč još zanimljivijim jer su stigli na samo četiri poena zaostatka. Pet sekundi do kraja Efes je bio na -1 ali je Asvel trojkom rešio pitanje pobednika i tako prvi put posle 3 godine slavili kod kuće protiv Turskog predstavnika.