Bogdanović odigrao meč karijere u porazu od Milvokija!

Bogdan Bogdanović, košarkaš Atlante, pružio je svoj najbolji nastup od dolaska u NBA ligu, iako je njegov tim poražen od Milvokija rezultatom 122:113.

Bogdan je postigao impresivnih 38 poena, od čega je čak 17 postigao u poslednjoj četvrtini. Iako ovo nije njegov rekord po broju poena u karijeri (koji iznosi 40 poena protiv Denver Nagetsa), Bogdan je pokazao svoju efikasnost sa šutom od 12/23 iz igre, uključujući 5/9 trojki i 9/10 slobodnih bacanja.

Takođe je doprineo sa 10 skokova, četiri asistencije i jednom ukradenom loptom. Očigledno je da je Bogdan bio ključni igrač Atlante u ovom meču, dok su njegovi saigrači bili van ritma, što se vidi i po statističkom parametru +/-, gde su svi starteri bili bliži negativnom nego pozitivnom učinku.

Iako je Dežonte Marej pružio solidan doprinos sa 20 poena i 12 asistencija, Atlanti je nedostajao Trea Jang. Iako je Bogdanović uspeo da vrati tim na pet poena zaostatka u poslednjoj četvrtini, Milvoki je odgovorio sa brzim trojkama i osigurao pobedu.

Ovaj poraz koštao je Atlantu, koja sada zauzima 10. mesto na Istoku. Milvoki, sa raspoloženim Janisom Adetokumbom i Krisom Midltonom, pokazao se kao prejak protivnik.