Bogdanović nosio Atlantu do pobede

Foto: Eurohoops.net

Atlanta Hoksi su sinoć savladali ekipu Klivlend Kavalirsa rezultatom 112:101, a jedan od glavnih igrača u pobedi izabranika Kvina Snajdera je bio srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović.

Atlanta je u susret ušla sa velikom strepnjom kada je u pitanju zdravstveno stanje rostera, budući da je nekolicina košarkaša bila prinuđena da propusti meč zbog povrede. Kao glavni problem se svakako izdvaja odsustvo glavne uzdanice tima – Trea Janga, koji zbog povrede prsta još uvek ne može da se stavi na raspolaganje selektoru.

Navijači kluba iz Džordžije su Stejt Farm arenu ipak napustili zadovoljni s obzirom da je srpski reprezentativac odličnom partijom, u kojoj je zabeležio 23 poena, dva skoka i šest asistencija, doneo Hoksima  pobedu koja ih je značajno približila borbi za plej-in. Pored Bogdanovića su se istakli Bej koji je postigao isti broj poena i imao osam skokova, odnosno Marej sa 18 poena, dva skoka i devet asistencija. U ekipi Klivlenda je najefikasniji bio Džeret Alen koji je upisao dabl-dabl uz 18 poena, čak 19 skokova i tri asistencije.

Interesantno je da je Bogdan nastavio niz od 71. utakmice zaredom na kojoj je pogodio šut za tri poena, po čemu je drugi najefikasniji igrač u celoj franšizi, dok bolji učinak ima samo legendarni Kajl Korver.