ČOVIĆ ISKREN: „Loše odrađen skauting i formiranje ekipe“

Foto: Telegraf

Nebojša Čović, predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda, gostovao je u jutarnjem programu televizije RTS i komentarisao je razloge lošijih rezultata Zvezde ove sezone.

– Loše su urađeni određeni skautinzi i formiranje ekipe. Nakon toga su nas pratile neprekidno povrede. Ne pričam o ovome kao alibi, nego kao nešto što se realno događalo, uz, naravno, uvek otvorena vrata da oni koji to mogu bolje i znaju bolje, dođu pa uzmu da rade – počeo je Čović.

Potom je prokomentarisao izvanredne sportske uspehe kluba sa Malog Kalemegdana.

– To nema nijedan klub na ovim prostorima u zadnjih 13 godina. Neću oko svega toga da pravim alibi, ali povređeno je dosta igrača. Skoro nikada nismo bili kompletni. Taman smo krenuli sa Topićem, on se povredio, pa Teodosić… Da ne nabrajam – dodaje.

Na pitanje voditeljke o večerašnjoj utakmici Partizana i Real Madrida komentarisao je navijanje.

– Vidim tamo neki daju izjave kako kontrolišu emocije. Ja im čestitam na toj kontroli emocija, naročito kada ispljujete sve dok se utakmica igra. Ja to zameram i našim navijačima i nisam pristalica svega toga, ali živimo očigledno u takvim vremenima. Nadam se da će se to popravljati i da će sport biti u prvom planu, a ne uvrede igrača, učesnika, pa čak i porodica. Što se permanentno događa i onda na kraju pohvalimo da smo imali sjajne navijače.

Potom je zaključio pričom kako ne treba širiti mržnju…

– Ne valja širiti mržnu, znate? Ni sa jedne strane to nije dobro, ali vidimo ko to radi i kako to suptilno radi. Sa jedne strane glumite velikog gospodina, a sa druge strane utičete na takve stvari koje su širenje mržnje, a to su naši najveći klubovi – zaključio je Nebojša Čović.