Crno-beli u reprezentaciji: Baždaru ispunjen san, Jovanović ostavio najbolji utisak

FOTO: Starsport

Fudbaleri Partizana su bili brojniji na trenzima za vreme pauze, koja je rezervisana za nacionalne selekcije. Samo jedan standardni član prvog tima je zabeležio nastup, dok su crno-beli veći broj igrača imao u omladinskim timovima.

U porodici Sameda Baždara je bilo dosta razloga za slavlje prethodnih dana. Nakon poziva Dragana Stojkovića Piksija za prijateljske utakmice, on je debitovao protiv Rusije i za petnaestak minuta ostavio vrlo dobar utisak.

Povremeni prvotimac crno-belih, Bojan Kovačević je zabeležio dva nastupa za selekciju do 21 godine. On je u utakmici protiv Luksemburga na terenu proveo 86. minuta, dok je u susretu sa Severnom Irskom u Leskovcu, na terenu bio svih 90 minuta.

Nije se proslavio ni Bogdan Mirčetić sa svojim saigračima, pošto je reprezentacija uzrasta do 19 godina i pored velikih očekivanja ostala bez mesta na najvećoj kontinentalnoj smotri. On je dao doprinos u porazu od Portugala (1:4), kada je asistirao za jedini pogodak naših „Orlića“.

Vukašin Jovanović i Eldin Bajramović su sa timom do 17 godina uspeli su da se plasiraju na Evropsko prvenstvo pobedama and Turskom i Gruzijom, dok su jedini poraz pretrpeli u susretu sa Danskom. Golman Jovanović je bio odličan i poklekao je samo u duelu sa Dancima u kom je primio jedan gol. Na ostala dva meča je ostao nesavladan.