Crveno-beli rutinski protiv Cibone

FOTO: ABA Liga

Košarkaši Crvene zvezde su savladali Cibonu u gostima (59:82), u okviru 23. kola ABA lige i tako zadržala lidersku poziciju u regionalnom takmičenju.

Samo u prvoj četvrtini je bilo neizvesno, ali je Sferopulosova ekipa velikom serijom krajem prvog perioda igre i početkom drugog, napravila osetniju prednost koju je držala do samog kraja utakmice i konstantno ga uvećavala do konačnih 23 poena.

U redovima pobedničkog tima najefikasniji je bio Nemanja Nedovića sa 16 poena, a pratio ga je Smart sa 15. Vredi istaći odličnu partiju Zvezdinih centara. Bolomboj je „flertovao“ sa dabl-dabl učinkom i meč završio sa 9 poena i 9 uhvaćenih lopti, dok je Tobi postigao identičan broj poena, te na to dodao sedam skokova.

Kod domaće ekipe najviše se istakao Aranitović sa 16 poena, a na to je dodao i 8 skokova. Dvocifreni su bili još i Bundović i Mustapić,  koji su završili utakmicu sa 11 postignutih koševa.

Crvenu zvezdu očekuje duplo kolo Evrolige i susreti protiv Panatinaikosa i Virtusa, dok Cibona u narednom kolu ABA lige gostuje Splitu.