Da li je neko čuo za Kanutea? Senegalac bez utakmice duže vreme

FOTO: Sportal

Fudbaler Partizana Frenk Kanute već duže vreme je van protokola u crno-belom timu, a poslednjii susret je imao još u prvom delu sezone.

Loše su se stvari odvijale prethodnih mesec i nešto više dana za Partizanovog vezistu. On je, nakon maksimalno odrađenih zimskih priprema, u prolećnom delu sezone i dalje bez provedenog minuta na terenu.

Sedam utakmica su odigrali izabranici Igora Duljaja, a Senegalac i dalje čeka na “debi” u drugom delu šampionata. Poslednji duel je odigrao još u decembru, kada je njegov tim poražen od Radničkog u Nišu (1:2).

U Humsku je tokom zimske pauze stigao Ovusu, koji je dobio poverenje šefa stručnog štaba crno-belih, te je Kanute pao u totalno drugi plan, iako se to nakon partija u jesenjem delu šampionata nije moglo pretpostaviti.

U klub je stigao na leto iz belgijskog Serkl Briža i vrlo brzo se ustalio u startnoj postavi pored Kristijana Belića. Umeo je da košta crno-bele nesigurnim pasevima, ali je svojom odbranom sa vremena na vreme unosio sigurnost u ceo tim. On je za crno-bele postigao u duelu sa Vojvodinom (3:1), koji je ujedno i njegov pretposlednji nastup za Partizan.