Da li je Novakovo vreme prošlo?

Foto: AP Photo

Velika senzacija se dogodila na Indijan Velsu, s obzirom na to da je mladi Luka Nardi izbacio prvi reket sveta – Novaka Đokovića (6:3, 3:6, 6:3).

Možda je malo surovo postaviti premisu da je vreme nekoga ko je najbolji na svetu (Novak je i dalje prvi na ATP listi) prošlo, ali da postoji problem, i više je nego jasno. Nije glatko išlo ni u drugom kolu protiv Aleksandra Vukića, a da nije u pitanju loš dan, pokazao je Nardi koji je uspeo da sa turnira eliminiše, kako i sam tvrdi – svog idola.

– Ne mogu da verujem da sam pobedio čoveka čiji poster imam u sobi – rekao je Nardi, koji je 123. na ATP listi.

Ovo je treći turnir u 2024. godini koji Đoković nije osvojio. Prvo je stao u polufinalu Australijan Opena, nakon što ga je Janik Siner savladao sa 3:1 u setovima (6:1, 6:2, 6:7, 6:3), a zatim je eliminisan i u četvrtini finala Junajted kupa. Tada ga je sa 2:0 (6:4, 6:4) savladao domaći Aleks de Minor.

Za sada deluje prilično izazovno za Novaka da ponovi rezultat od prošle godine kada je osvojio sedam od 14 turnira na koliko je nastupio. Podsetimo, Đokovića još dva turnira dele od toga da bude na koti od 100 osvojenih, što je neverovatna brojka za najboljeg tenisera svih vremena.