Dan kada je Putin gledao Zvezdu (FOTO)

Foto: Politika

Pre 13 godina, odigrana je prethodna prijateljska utakmica između Zvezde i Zenita na Marakani, a gost na meču bio je Vladimir Putin.

U pitanju su bile juniorske selekcije, ali je svakako vladala velika euforija pred susret. Dodatno je atmosferu podgrejala činjenica da je meč gledao i Putin koji je mogao da uživa u dobroj utakmici, ali i sjajnoj atmosferi koju prave zvezdaši.

Zvezdini juniori su od samog starta meča počeli da napadaju svoje vršnjake iz Rusije, a prvo veliko uzbuđenje se desilo 50. minutu, kada su crveno-beli stigli do prednosti. Vukosavljević je sjajno prošao po levoj strani i uputio dobar centaršut, a iz prve je loptu u mrežu sproveo Milan Zorica. Samo minut nakon toga, na stadion je stigao i premijer Rusije Vladimir Putin, čiji je dolazak ceo stadion pozdravio gromoglasnim aplauzom. U 65. minutu je nakon dobre akcije i napada preko desne strane, dobar centaršut iskoristio Murihin, koji je iz voleja zatresao mrežu golmana Kneževića. Ovaj pogodak Zenita ispraćen je aplauzom, a meč je završen rezultatom 1:1.

Konačan ishod utakmice je ostao po strani, a najveći utisak ovog susreta su obeležile bratske poruke ova dva naroda, koje su mogla nagovestiti buduće saradnje i fenomenalne odnose.