Derbi na „Etihadu“: Trka za šampionskim naslovom se nastavlja!

FOTO: Getty Images/Adrian Dennis

Najjača liga na svetu ulazi u završnu fazu, a pred poslednjih deset kola situacija nikada nije bila izjednačenija, pošto se za naslov prvaka bore čak tri kluba.

Arsenal i Liverpul dele lidersku poziciju sa 64 osvojena boda, dok im za vratom diše Mančester Siti sa bodom manje. U poslednjih 10 utakmica najlakši raspored, barem na papiru, ima ekipa Liverpula, koja je odigrala sve utakmice sa pomenutim dvojcem.

U nedelju ćemo gledati još jedan susret između učitelaj i njegovog učenika. Na „Etihad“ stiže ekipa Mikela Artete (17:30) sa ciljem da posle ovog kola Mančester Siti bude četiri boda u zaostatku. U duelu odgranom u prvom delu sezone, Arsenal je slavio pogotkom Martinelija u 86. minutu.

Istog dana tim Jirgena Klopa će ugostiti Brajton (15:00) i pokušati da iskoristi eventalni kiks rivala i osami se na liderskoj poziciji.

U ostalim utakmicama ekipe sa začelja će pokušati da dođu do vrlo bitnih bodova u borbi za opstanak. Najbolju priliku za to će imati Notingem Forest koji dočekuje Kristal Palas. Luton koji je samo bod ispred ide na noge ekipi Totenhema.

Subota, 30.3:

Njukasl – Vest Hem (13:30)

Totenhem – Luton (16:00)

Šefild – Fulam (16:00)

Notingem – Kristal Palas (16:00)

Čelsi – Barnli (16:00)

Bornmut – Everton (16:00)

Aston Vila – Vulverhempton (18:30)

Brentford – Mančester Junajted (21:00)

Nedelja, 31. mart:

Liverpul – Brajton (15:00)

Mančester Siti – Arsenal (17:30)