Đorđe Petrović probudio košarkaše Kolubare

 

Foto: RTV GEM

Iznenada ili ne, tek rukovodstvo Košarkaškog kluba Kolubara iz Lazarevca odlučilo se za promenu trenera. Vanja Budimić je smenjen, a na kormilo je stigao Đorđe Petrović, nekadašnji igrač „rudara“, a u poslednjih nekoliko sezona bio je na mestu sportskog direktora ovog kluba.

Posle ispadanja iz lige, očekivalo se da se Kolubara brzo vrati u Super ligu, ali su izostali željeni rezultati pa su zeleno-crni u sredini tabele Prve „B“ lige, istina bez većih briga oko opstanka, ali i nikakvih izgleda se domognu najvišeg ranga. Taj vakum čelnici kluba iz Lazarevca su iskoristili za promenu na klupi.

Bivšem treneru smo zahvalni na saradnji. Vanja je radio kvalitetno, ali rezultati nisu onakvi kakve smo priželjkivali. Želimo mu mnogo uspeha u daljem bavljenju trenerskog posla – kaže se u saopštenju vodećih ljudi Kolubare.

Usledilo je i objašnjanje kako izbor pao na Petrovića.

Želja nam je bila da posle nekoliko godina šansu pružimo treneru iz Lazarevca, iz naših redova. Đorđe je odlično upoznat sa situacijom u klubu, poznaje sve igrače i već posle nekoliko utakmica osetio se pomak. Ekipi je vraćeno samopouzdanje, zabeležili smo tri pobede u četiri meča…

Đorđe Petrović je posle igranja u Kolubari ostvario i zapaženu karijeru u Francuskoj.