Drama u prvoj utakmici 23. kola ABA lige: Bitan trijumf za ekipu iz Bara

FOTO: Media Pro

23. kolo ABA Lige su otvorili Mornar i Igokea. Ekipa iz Crne Gore je slavila rezultatom (86:84). Bila je ovo izuzetno bitna pobeda za Barane u borbi za opstanak koji sada imaju pobedu više od poslednjeg tima na tabeli.

Markus Džo Viders je postigao 20 poena i zabeležio 5 skokova, dok je Uroš Luković imao 17 poena i uhvatio 8 lopti. Za izabranike Vladimira Jovanovića su bili najbolji Nikola Marić sa 18 i Marko Jošilo sa 15 poena i 13 skokova.

Mornar je sjajno otvorio utakmicu, od samog starta su vodili, ali je pred kraj prve četvrtine Igokea uspela da spusti prednost ekipe iz Bara (20:17).

Drugu četvrtinu su gosti lepo otvorili i poveli sa 3 poena prednosti, gde je Mihailo Pavićević bio primoran da zatraži tajmaut. Nakon jednog minuta pauze, Mornar je preuzeo stvar u svoje ruke i tako uspeo i ovu četvrtinu da pobedi. Na poluvremenu, Domaći su imali prednost od 5 poena (39:34).

U trećoj deonici klub iz Bosne je krenuo silovito i uspeo da preokrene rezultat u svoju korist i dodje do 5 poena prednosti pred poslednjih 10 minuta (57:62).

Mornar se na startu poslednje četvrtine brzom serijom od 7:0 vratio u prednost. Barani su se odlepili  na +8, ali je Igokea istopila tu prednost i stigla do izjednačenja. U finišu utakmice gledali smo veliki broj slobodnih bacanja.

Košem u poslednjoj sekundi, Uroš Luković donosi veoma bitnu pobedu za svoj tim.