Duljaj: Kako da zamerim igračima što su se „valjali“ na derbiju? Ne pričamo o tituli, još uvek…

Foto: FK Partizan

Dočekuju fudbaleri Partizana ekipu Napretka sutra od 16:55, a na konferenciji Igora Duljaja je neizbežna bila priča i o večitom derbiju.

– Morate da imate u vidu da su moji momci igrali protiv Zvezde, koja se takmičila u Ligi šampiona, fantastičan je tim, iza nje je ogromna podrška navijača. A koliko minuta su naši bili sa igračem manje? Zar da im zamerim što su se „valjali“, pored svih problema, zdravstvenih ili u vidu kartona? Mogu samo da kažem da su junaci. Nisu prodali ni mene, ni sebe, ni svoje ime, ni navijače, ni Partizan.

Gospodski je Duljaj pohvalio navijače oba tima.

– Moram da se zahvalim navijačima Crvene zvezde i Partizana koji su poslali fantastičnu sliku koja obišla Evropu i svet i pokazalo se da možemo da napravimo jednu sportsku priču, pravu fudbalsku atmosferu. Tako da su, najbolji akteri pored igrača, bili navijači Zvezde i Partizana. Nije bilo problema, osim polomljenih stolica, ali ja uvek kažem da je svaki problem koji može da se reši parama – dobar problem. Nikome nije razbijena glava, niko nije izgubio oko, tako da svaka čast još jednom i severu i jugu i svim učesnicama večitog derbija.

Da li bi Igor Duljaj nešto promenio na derbiju?

– To je dosta teško pitanje. Znam da su se postavljala brojna pitanja i kod nas u klubu, od sportskog sektora. Nekome nisu bile jasne izmene. Ali, pre nego što se postavi neka sportska dijagnoza, morate da napravite analizu zbog čega je Saldanja promenjen? Da li iko zna da on nije trenirao 10 dana? Da je u derbi ušao sa jednim treningom? Sveta Marković isto. Da li znaju da Zahid ima problema sa zadnjim ložama već neko vreme. Ali, uskratiti igračim da ne odigraju večiti derbi. To nisam mogao da dozvolim. Oni su ti koji su insistirali da igraju. Svi igrači koji su izašli za mene ili sedeli na klupi su heroji.

Da li se kod igrača Partizana može primetiti neka priča o tituli?

– Ne, jer mi svakodnevno razgovaramo. Čak i ako se neko zanese, moramo da se spustimo na zemlju jer kada misliš da si najjači, tada si upravo najslabiji.

Da li će biti promena u odnosu na večiti derbi?

– Pod jedan – sastav. Pod dva – moramo da budemo dosta oprezni kada su prekidi u pitanju. Naravno da je to moja krivica, to moramo da ispravimo i radićemo na tome. Kao što znate, igramo napadački, pokazali smo to i protiv Crvene zvezde bez obzira na to što smo imali tri ili četiri šuta u okvir gola Zvezde. Ona dva gola što su postignuta, data su na jednom evropskom nivou. Očekujte Partizan koji će od prvog sudijskog zvižduka krenuti ka napadu protivničkog golmana.