Endi Rodik udario po Đokoviću!

Endi Rodik, bivši svetski broj jedan u tenisu, izrazio je kritiku prema Novaku Đokoviću zbog jednog incidenta koji se dogodio tokom meča u Indijan Velsu.

Situacija je bila vezana za duel trećeg kola između Đokovića i italijanskog tenisera Luke Nardija, koji je na kraju iznenadio i izašao kao pobednik.

U jednom trenutku, Nardi je nakon Đokovićevog servisa izgledao kao da je prestao sa igrom, što je dovelo do konfuzije kod srpskog tenisera, koji je prekinuo poen i započeo raspravu sa sudijom.

Rodik je posebno skrenuo pažnju na taj momenat.

„Bio je to očajnički potez. Ne razumem zašto bi Novak bio tako očajan protiv 123. igrača na svetu. Prvo, momak nije zaustavio igru. Pogledajte, nije stao. Imate 27 snimaka Đokovića gde, i mrzim to, vraća časovnik 13 godina unazad i očekuje od nas da se setimo jednog poena, i kao da nema nikakvog znaka kako Novak staje, ali ustvari staje više nego što je Nardi u tom trenutku. Nardi nije prestao sa igrom. Čak i ako tvoj protivnik stane, to ne znači da ti moraš takođe. Naprotiv! Ako oni stanu, ti nastavljaš, osvojiš poen“, rekao je Rodik, dodajući: „To je kao da napraviš grešku u vezi sa tim šta neko drugi radi. Zatim doneseš pogrešnu odluku u vezi sa nastavkom poena, a zatim se žališ sudiji i to potom povežeš sa mlađim igračem, koji je doživeo svoj najveći trenutak u karijeri tokom tog rukovanja. To je po mom mišljenju neiznuđena greška“, zaključio je Amerikanac.

Poznati američki novinar Džon Verthajm takođe je dao svoje mišljenje o ovom slučaju.

„Igrate protiv autsajdera, igrača van sto najboljih, koji je bliži godinama vašoj deci nego vama. Morate nešto da uradite da promenite stvari. Mislim da je ovo bio pokušaj Novaka da izmeni nešto u igri i da utiče na protivnika“, zaključio je Verthajm.