EVROKUP PREGLED: Sve se crta Parizu!

Foto: Eurohoops Team

Na korak od finala Evrokupa su ekipe Burga i Pariza, ali je utisak da je francuski predstavnik u dosadašnjem delu takmičenja ostavio bolji utisak.

Savladao je Burg Alimpijevićev Bešiktaš rezultatom 86:74, i to na krilima raspoloženog Ajzee Majka koji je ubacio 16 poena i uhvatio šest skokova, uz zabeležene tri asistencije. Važan doprinos u trijumfu pružio je i Džekvon Luis sa 14 poena, pet asistencija i tri ukradene lopte, za index 21, što je za tri manje od Majkovog.

U gostujućem timu je apsolutno dominirao Anhel Delgado sa 15 poena i 16 skokova, te upisanim indeksom 31. Centar visok 210 centimetara iz Dominkanske Republike je tokom sezone već skrenuo pažnju Fenerbahčea i Efesa, tako da ne bi bilo iznenađenje da na leto promeni dres. Crnogorski reprezentativac Marko Simonović je ubacio 14 poena i uhvatio tri skoka, te bio drugi najefikasniji u Bešiktašu.

No, kvalitet utakmice Pariz – London je bio, utisak je, veći. Slavili su domaći rezultatom 99:86, a epitet igrača utakmice pripao je fatnastičnom Ti Džej Šorcu. Brzonogi plejmejker je ubacio 23 poena, uhvatio šest skokova i podelio sedam asistencija. Na sve to, ukrao je tri, ali i izgubio pet, za indeks od 33. Zapažen je bio i Mikael Jantunen sa 10 poena i devet skokova, za indeks 25.

U gostujućem timu je Dejvid Nvaba dominirao, ali je to bilo nedovoljno za bolji rezultat. Ubacio je 24 poena i uhvatio pet skokova, dok ga je ispratio Gejb Olaseni sa 15 poena i pet skokova. Ipak, nedovoljno je bilo da gosti pruže ozbiljniji otpor domaćinu, koji se etablirao kao prvi favorit Evrokupa.