Evroliga pregled dana: Bitna pobeda Partizana, Efes prati u stopu

FOTO: Starsport


Iza nas je pet mečeva u okviru 30. kola Evrolige. Partizan je ostvario veoma važnu pobedu u trci za plej-of, dok je samo Real bio uspešan u gostima.

Efes je u Istanbulu savladao Olimpijakos (85:72) i tako zadržao šanse za plasman na plej-in. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi je bio Larkin sa 15, a pratio ga je Klajburn sa 14 poena. Alek Peters se najviše istakao u gostujućoj ekipi sa 19 poena.

Virtus je nastavio sa serijom loših rezultata, te se čini da su imali dosta sreće što je forma krenula silaznom putanjom u završnom delu Evrolige. Žalgiris je savladao Italijane sa 96:81 koja nema poseban rezultatski značaj. Litvanci se nalaze na poziciji 15 sa skoro 12:18 i teško da mogu da se nadaju prolasku dalje. Virtus zauzima poziciju broj 7. Najefikasniji u redovima domaćina Samner sa 16 poena, dok je u poraženom timu najbolji bio Šengelija sa 19.

U pobedi Reala nad Albom (86:79) istakla su se čak tri igrača kraljevskog kluba. Hezonja je ubacio 22 poena, Jabusele je dodao 17, a Kampaco je pogodio 14 uz šest ključnih dodavanja. U poraženoj ekipi Tomas je imao 15, dok je Timan ubacio 14 poena.

Makabi iz Tel Aviva je nastavio trku za direktnim plasmanom u plej-of i sada se nakon pobede nad Asvelom (98:90) nalazi samo na pobedu od Olimpijakosa. Blistao je Boldvin sa 30 ubačenih poena, prstio ga je Kolson, a Nebo je ostvario dabl-dabl učinak 18 poena i 10 skokova. U Asvelu najbolju partiju je pružio De Kolo sa 18, dok je Li ubacio poen manje.

U poslednjem susretu dana, Partizan je savladao Baskoniju i dodatno se približio plasmanu u plej-in. Crno-bele je predvodio sjajni Kaminski sa 20 poena, a odličnu utakmicu imao je Kaboklo sa 18 poena i čak 13 skokova dok Panter je dodao isti broj poena. U timu Duška Ivanovića najefikasniji je bio Hauard sa 26 poena.