Evropsko prvenstvo u Litvaniji velika želja omladinki Srbije

Foto: FSS

Pre nekoliko dana ženska kadetska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo, a početkom aprila, šansu da se domognu završnog turnira imaće naše omladinke. Na putu do Litvanije ( 14.-27.jul 2024. godine), izabranice selektorke Lidije Stojkanović, treba da pregme poslednju rundu kvalifikacija koja je na programu od 3. do 9. aprila na terenu Sportskog centra „FSS“ u Staroj Pazovi.  Rivali našem timu biće Slovačka, Belorusija i Belgija.

Za ove izazove Lidija Stojkanović sa saradnicima već je krenula sa obezama, određen je spisak igračica na koje će računati za tri važne utakmice, od koji je prva sa Slovačkom.

– U ovom trenutku bitno je da na okupljanju sve igraćice odazovu i da budu pre svega zdrave. Prethodne utakmice pokazale su da imamo kvalitet  i da svakom reprezentacijom možemo da se nosimo – objašnjava selektorka omladinki.

Koliko su Vam dva testa sa Ruskinjama koristila prilikom sklapanja mozaika?

– Bile su to dve različite utakmice sa istim rivalom. U prvoj smo pretrpele poraz, a u drugom je uspeo popravni pa smo ostvarile minimalnu pobedu. Bilo je tu dosta dobrih stvari, ali i detalja na kojima ćemo morati da poradimo.

U Staru Pazovu dolaze tri selekcije koje će biti konkrenti za odlazak u Litvaniju?

– Rekoh, sa svakom selecijom možemo da se nosimo. Naravno, Slovačka, Belorusija i Belgija zaslužuju respekt, ali će rezultat zavisi od nas. Nadamo se naboljem. Ponavljam, vrlo je bitno da poslednji krug kvalifikacija dočekamo spremni u kompletnom sastavu – naglasila je Lidija Stojkanović, nekada sjajna fudbalerka i reprezentativka.

Za aprilske kvalifikacije Lidija Stojkanović je pozvala 23 igračice- golmani Jovana Đukić (Vojvodina), Ema Aleksić (Sarajevo, BiH), Tina Arsić (Cirih, Švajcarska), Anđela Pajević (Radnički, Kragujevac), odbrana Anja Medić (Sloga), Milica Gaković (Spartak), Milica Šarić (Spartak), Milica Stojić (Sloga), Anđela Milovanović (Crvena zvezda), Mina Matijević (Ajntraht, Nemačka), Lara Backović (Spartak DOO), srednji red Irena Majstorović (Vojvodina), Aleksandra Gajić (Spartak), Lejla Sinanović (Ajntraht, Nemačka), Aleksandra Ilić (Crvena zvezda), Milica Maljković (Spartak DOO), Mina Čingelić (Radnički, Kragujevac), napad Sara Stokić (Milan, Italija), Nina Matejić (Crvena zvezda), Nađa Uvalin (Spartak), Milica Babić, Monja Jošić (Spartak DOO), Jelena Tešnjak (Milutinac 2023, Zemun).