Frajburg pobedio u gostima, rutina za Ajntraht i Bajer

Foto: The Guardian

Nedeljno popodne su započeli Bohum i Frajburg a utakmica je završena pobedom gostiju sa 1:2. Egeštajn se prvi upisao u listu strelaca nakon odličnog centaršuta Gregoriča u 36. minutu, što je bio i jedini pogodak pre odlaska na pauzu. Frajburg je povećao prednost sredinom drugog poluvremena, tačnije u 62. minutu kada je Ricu Doan pronašao asistenta prvog gola, a Gregorič sa lakoćom smestio loptu u mrežu. Gosti su smanjili prednost devet minuta kasnije kada se Ordec nakon kornera najbolje snašao, ali do kraja meča promene nije bilo tako da su tri boda otišla na jugozapad Nemačke.

Akteri drugog susreta su bili Ajntraht i Hofenhajm, a meč u Frankfurtu je počeo fantastično po gostujuću ekipu budući da su već u sedmom minutu poveli preko Bruksa. Junak je postao tragičar već u 22. minutu kada je dobio crveni karton, što je njegov tim koštalo skupo deset minuta kasnije. Nakon prodora Robin Koh dobija dobru loptu koju rutinsko pretvara u izjednačujući gol. Spokoj gostiju je nakon pauze trajao samo 5 minuta pošto je Embimbe na asistenciju Gecea doneo potpuni preokret. Treći gol je bio deo Marija Gecea koji od 64. minuta postaje favorit za igrača utakmice budući da pored imena ima gol i asistenciju. Frustraciju gostiju je odrazio i drugi žuti karton koji je dobio Kabak, pa je Hofenhajm meč završio sa dva igrača manje do kraja meča.

Za kraj je prvoplasirani Bajer Leverkuzen rutinski savladao Volfsburg sa 2:0 pogocima Telja i Virca pri čemu je na 10 bodova udaljenosti od minhenskog Bajerna.

Bundesliga 10.03.2024

Bohum – Frajburg 1:2
Ajntraht – Hofenhajm 3:1
Bajer Leverkuzen – Volfsburg 2:0