FS BEOGRADA: Klubovima oduzeto 37 bodova!

Foto: Ilustracija

Ako se po nečemu ovogodišnja sezona u ligama Fudbalskog saveza Beograda razlikuje od prethodnih, onda je to bez sumnje podatak da su disciplinski organi  „beogradske kuće fudbala“ kaznili nekoliko klubova oduzimanjem bodova. Do danas, na tom spisku je pet klubova. Ukupno je oduzeto čak 37 bodova po raznim osnovama.

Dešavaju se greške administracije, pa je tako BASK TEK na utakmici sa Jedinstvom iz Surčina izvršio izmenu u četvrtom prekidu, što se kosi sa Pravilima fudbalske igre. Zbog te greške klubu sa Careve ćuprije oduzeto 3 boda.

Mnogo veća kazna stigla je Prvu iskru iz Bariča. „Hemičari“ su ostali bez čak 12 bodova! Iz sedišta UEFA osporena je prijateljska utakmica koju je ovaj srpskoligaš odigrao sa Jedinstvom iz Uba. Baričani su okrivljeni da su svesno uticali narezultat (četiri gola u prvom poluvremenu), pa su sankcije pored oduzimanja bodova stigle i trojicu prvotimaca Prve iskre kao i predsdnika kluba.

Od klubova koji igraju u Beogradskoj zoni, na udaru su se našli BSK iz Borče i Boleč.

Borčani nisu u prethodnoj sezoni (Srpska liga), izašli na megdan OFK Beogradu  i zbog tog „luksuza“ im je oduzeto 9 bodova i sa tim minusom su ušli u ovogodišnje takmičenje. Na drugoj strani, Bolerč je platio ceh sumnjivim rezultatima u pojedinim mečevima i zbog toga su završili na tapetu. Oduzeto im je 12 bodova, što ih udaljilo od trke za opstanak, pa su u ovom trenutku praktično siguran putnik za niži rang.

Grešnika ima i u najnižim rangovima. Primer je ekipa Umčara. Njima je oduzet jedan bod, jer su nu sastavu imali igrača koji nije mogao da se nađe  u protokolu.

Da li se ovde spisak kažnjenih oduzimanjem bodova završava? S obzirom na to da do kraja sezone ima još dosta da se igra, prognoze na ovu temu su nezahvalne.