Fudbalerke Crvene zvezde na dobrom putu da prekinu 13 godina dugu dominaciju Subotičanki

Foto: ŽFK Crvena zvezda

Da li je došao trenutak za promenu u vrhu srpskog ženskog fudbala. Ako je naslućivati na osnovu trenutnog razvoja događaja na terenima Superlige lige, onda je nešto tako, praktično na vidku.

Elem, poslednjih 13 godina na domaćim prostorima traje vladavina Spartaka iz Subotice. U tom periodu, „plave golubice“ su osvojile isto toliko šampionskih titula, a tome su prišile i još devet trofeja u takmičenju za Kup Srbije. Ujedno, devojke kluba sa severa Bačke su i redovan učesnik na evropskoj sceni.

Kada se govori o Crvenoj zvezdi, klub koji je nastao spajanjem sa lazarevačkim LASK, odnosno,promenom imena ovog kluba, za sada može da se pohvali osvojenim peharom namenjenog pobedniku Kupa Srbije. Bilo je to 2018. godine. Devojke iz Ljutice Bogdana su u prvenstvu u četiri navrata bile vicešampionke.

Ove sezone izabranice Bojana Maćešića, mladog trenera, pružaju sjajne partije. U do sada dogranih 13 kola zabeleženo je isto toliko pobeda i sa maksimalnih 39 bodova crveno-bele su lider na tabeli superligaškog karavana, sa sedam bodova više u odnosu na Subotičanke.

– Rano je sa svođenje računa, ali se nadamo da će ovakva slika da bude i kada padne zavesa na ovogodišnje prvenstvo. Igramo dobro i za sada ne vidim kako bismo mogli da ostanemo bez pozicije na kojoj se nalazimi – optimista je Bojan Maćešić, mladi stručnjak na klupi Zvezdinih dama u kopačkama.

Prva šampionska titula je želja svih generacija devojaka koje su vezane za crveno-beli dres?

– Klub je i u prošlosti bio u vrhu tabele, često titula je izmicala zbog boda-dva, ali došlo je vreme da i  mi otvorimo pobednički šampanjac.

Kako gledate na trenutni kvalitet ženskog fudbala u Srbiji?

– Svaki dan se osnuje novi klub, lige su sve brojnije, tu su i takmičenja najmlađih, pa se mora konstatovati rapidni napredak. Odražava se to i na reprezentativne selekcije i tu su rezultati u usponu – naglasio je Maćešić.

Ovog vikenda na programu su utakmice 14. kola Superlige u kojima se sastaju-subota: Radnički 1923 – Sloga (14.00), SMašinac – Spartak DOO (15.00), nedelja: Crvena zvezda – TSC (15.00), Vojvodina – Spartak (15.00).