Gluščević za „Max Sport“ pred gostovanje Zvezdi: Znamo da će biti mnogo publike na Marakani, ali hoćemo da pokažemo da nam je mesto u Evropi

Foto: Mozzart Sport

Jedan od najboljih mladih fudbalera u Srbiji i glavna uzdanica ofanzive Radničkog 1923 je brzonogi Matija Gluščević. Iako je fudbalski stasao u Zvezdi, u nedelju će istrčati na Marakanu, ali u dresu protivničkog kluba.

– U nedelju nas očekuje veoma bitna utakmica na kojoj možemo da pokažemo koliko vredimo i da pokušamo da nastavimo niz od sedam pobeda koji smo napravili. Zvezda je kvalitetna ekipa. Od dolaska Milojevića su napredovali u svim segmentima. Ostali su isti fudbaleri, ali se nivo igre poboljšao pa su došli do prvog mesta i željenog rezultata. Sigurno je pred nama teška utakmica, ali će samim tim biti i zanimljiva za gledanje pa će svako ko dođe na stadion moći da uživa u dobrom fudbalu – započeo je Gluščević.

Veruje devetnaestogodišnji krilni napadač da će Marakana biti dobrano ispunjena.

– Na Marakani će da bude dosta ljudi. Videli smo da pozivaju navijače da dođu na utakmicu tako da očekujemo puno publike, ali to nam govori da nas respektuju i da će da daju sve od sebe da bi nas savladali. Garantujem da to neće biti lako, ali neka pobedi bolji. Imamo igrače koji su napravili dobre karijere u inostranim klubovima tako da su se navikli na atmosferu, pa ne bi trebalo da nam predstavlja teret. Moramo da izađemo na teren, uživamo i damo sve od sebe.

Radnički 1923 nema poraz u 2024. godini, a vezali su i šest pobeda u Superligi.

– Mislim da ovakvu atmosferu u svlačionici i drugarstvo koje imamo nema nijedna ekipa u Srbiji, a možda i šire. Trenutno smo na četvtrtoj poziciji, ispred nas su samo Zvezda, Partizan i TSC, pa se nadamo da ćemo do kraja sezone da nastavimo sa solidnim partijama i ostvarimo naš cilj – evropsko takmičenje. Od prvih sedam utakmica smo pobedili samo jednu, ali otkako je došao Feđa Dudić krenuli su dobri rezultati. Doneo nam je pobednički mentalitet i energiju da igramo visoki presing i napadački fudbal. Ako budemo trenirali kao do sad mislim da će rezultati da budu još bolji i da možemo da dočekamo Evropu – zaključio je Gluščević.