GOLMAN I NOVINAR: Upoznajte Ivana Gutešu koji je oduševio zvezdaše protiv Zenita!

Foto: FK Crvena zvezda (Facebook)

Prepodne na naporne treninge, a popodne na fakultet.

Ivan Guteša je ostavio mrežu netaknutom na svom debiju pred više od 40 hiljada navijača na Marakani. Duel Zvezde i Zenita jeste obeležio gol Nikole Kneževića, ali pobede ne bi bilo bez intervencija talentovanog golmana.

Ono po čemu se izdvaja ovaj čuvar mreže jeste obrazovanje, koje nije svojstveno profesionalnim igračima. Naime, Guteša je završio redovno srednju školu – preciznije Dvanaestu beogradsku gimnaziju, a potom se otusnuo na fakultet. Trenutno je studen Sportskog fakulteta u Beogradu, na smeru sportsko novinarstvo. Time je Guteša oborio tezu da obrazovanje i profesionalno bavljenje sportom nisu spojivi.

Trenutno treći golman crveno-belih je stigao na “mala vrata” do prvog tima. Potpisao je profesionalni ugovor 6. februrara 2024. godine, a od početka prolećnog dela šampiona je branio za Grafičar. U razvojnom timu Zvezde – Guteša je od avgusta 2022. godine. Upisao je za “ljubičaste” 46 mečeva, a na 14 duela nije primio gol.

Guteša je rođen u Vršcu 4. aprila 2002. godine, a na adresu Ljutice Bogdana stigao u leto 2018. godine u redove tada mlađih kadeta koje je predvodio Slavoljub Đorđević. Bio je akter utakmica Lige šampiona za mlade protiv Šerifa iz Moldavije i Midtjilanda, što je najveći uspeh do sada postavljen u Evropi kada je u pitanju juniorska selekcija Crvene zvezde. Sarađivao je u radu sa Bojanom Jorgačevićem i Nemanjom Supićem od poznatijih bivših golmana.

Radi se sigurno o talentovanom čuvaru mreže, što su pojedinci uspeli da se uvere kroz Prvu ligu Srbije, a mnogo šira javnost prethodne subote na stadionu “Rajko Mitić”, kada je redom branio udarce fudbalera Zenita.