Gosti ,,dominirali’’ u NBA noći, sjajna partija Bogdanovića nedovoljna da se spreči poraz

Foto: RealGM

U noći za nama smo videli osam izuzetno zanimljivih utakmica u okviru najjače košarkaške lige na planeti, a interesantno je da su u ovoj rundi zablistale gostujuće ekipe budući da su samo dva domaćina zabeležila trijumf.

U terminu od 23 časa su počele četiri utakmice. Sjajna partija Bogdana Bogdanovića nije bila dovoljna da spreči poraz Atlante od Nju Orleans Pelikansa sa 103:116. Gosti su bili izuzetno raspoloženi u napadačkom smislu, a predvodnici su bili Trej Marfi sa 28 poena i sedam skokova, i Zajon Vilijamson koji je imao samo pola koša manje, ali uz sedam asistencija i šest skokova. Kada je srpski reprezentativac u pitanju, Bogdan je bio veoma efikasan i ubacio je 25 poena (čak 21 iz šuta za tri poena) a uz to je dodao i sedam asistencija.

Znatno neizvesnije je bilo na Floridi gde je Majami Hit poražen od ,,čarobnjaka’’ iz Vašingtona sa 108:110. Vizardsi su pred sam kraj meča došli do dvocifrene prednosti, ali je ekipa Erika Spolstre napravila seriju od osam poena i uvela meč u napetu završnicu iz koje su gosti ipak izašli kao pobednici, pretežno zahvaljujući Kajlu Kuzmi koji je upisao 32 poena uz devet skokova. Pristojnu partiju je pružio i Nikola Jović koji je za 22 minuta na parketu ubeležio 10 poena, šest skokova i četiri asistencije.

Indijana Pejsersi se nisu preterano namučili na gostovanju Orlando Medžiksima, pa su ih sa lakoćom savladali rezultatom 97:111. Domaćin je dobro ušao u meč i slavio u prvoj četvrtini, ali je sjajna igra i 18 poena prednosti u trećem periodu presudilo da ekipa Rika Karlajla dođe do jako važne pobede u borbi za plej-of. Najbolji igrači su bili Tajris Haliburton i Paskal Sijakam uz identičan učinak od po 20 poena i sedam skokova.

Poslednji su pre ponoći zaigrali Sakramento Kingsi i Hjuston Roketsi, a trijumfovao je još jedan gostujući tim. Utakmica se odvijala poput susreta u Orlandu – prvi period je pripao domaćinu, ali treća četvrtina je donela 18 poena razlike teksašanima koji se vraćaju kući sa pobedom u rukama. Učinak Domantasa Sabonisa od 25 poena i 15 skokova ipak nije bio dovoljan sedmoplasiranom timu zapada da upiše pobedu nad ekipom koja se sada nalazi na 11. mestu.

U trenutku kada je sat otkucao ponoć počeo je duel Klivlend Kavalirsa i Bruklin Netsa, a trend pobeda na strani je su nastavili i Njujorčani. Rezultat je bio 101:120 a napadački su najraspoloženiji bili Kem Tomas sa 29, odnosno Mikal Bridžis sa 25 poena.

Najmanje poena smo videli u Medison Skver Gardenu gde su Niksi poraženi od Filadelfija Seventisiksersa rezultatom koji smo navikli da viđamo na evroligaškim semaforima – 73:79. Džejlen Branson je igrao odlično i upisao 19 poena, ali su Filadelfiji pobedu doneli Keli Ubre Džunior, koji je imao dabl-dabl od 18 koševa i 10 skokova, i Badi Hild sa 16 poena i sedam uhvaćenih lopti.

Loš niz domaćina je napokon prekinut u Oklahomi, gde je Tander uspeo da dobije Memfis veoma ubedljivo – 124:93. Šai Gildžojs Aleksander i Kejson Volas su se sjajnim partijama pobrinuli da ovoga puta povoljan rezultat ostane u Pejkom centru i tako dokazali da u Americi domaći teren ipak poseduje određeni značaj.

Tvrdnju su u poslednjem meču dana potvrdili i Lejkersi koji su rutinski ,,dobili’’ Minesota Timbervulvse sa 120:109. Lebron Džejms je bio najefikasniji kada se radi o poenima, ali zvanje MVP-ja utakmice ipak pripada Entoniju Dejvisu koji je bio nezaustavljiv pod košem, o čemu govori bilans od 27 poena i neverovatnih 25 skokova. Popularnim ,,jezerašima’’ je pobeda bila izuzetno potrebna, budući da se nalaze tek na devetom mestu, dok je Minesota trenutno treća i, kako se čini, za sada sigurna u plej-of zoni.

NBA rezultati (10.03. – 11.03.)

Atlanta Hoks – Nju Orleans Pelikans 103:116
Majami Hit – Vašington Vizards 108:110
Orlando Medžik – Indijana Pejsers 97:111
Sakramento Kings – Hjuston Rokets 104:112
Klivlend Kavalirs – Bruklin Nets 101:120
Njujork Niks – Filadelfija Seventisiksers 73:79
Oklahoma Siti Tander – Memfis Grizlis 124: 93
Los Anđeles Lejkers – Minesota Timbervuls 120:109